banner564

29 Nisan’a kadar sürecek

4 ülkeden 17 üniversitenin katıldığı arama kurtarma oyunları başladı

29 Nisan’a kadar sürecek
banner598

 Raif UZKAN

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGAMES 2019) başladı. 
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın koordinasyonunda ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye üniversitelerin arama kurtarma kulüplerinin katılımıyla gerçekleşecek Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları 2019, Ciklos mevkiinde bulunan Güven Park tesislerinde icra edilecek.
Bu yıl KKTC, Türkiye, Kazakistan ve Pakistan’dan 17 üniversitenin katılımıyla 29 Nisan’a kadar sürecek gerçekleşecek organizasyonun açılış töreni dün yapıldı. 
Başbakan Tufan Erhürman etkinlikteki konuşmasında, son bir yıl içerisinde olağanüstü doğa olaylarının ve afetlerin söz konusu olduğunu, afet ve afetten kaynaklanan acı olaylar nedeniyle, ülkede, arama kurtarma faaliyetlerinin önemi konusunda daha yoğun bir bilgiye sahip olunduğunu ifade etti.
Yaşanan afetler boyunca, Başbakanlık Afet ve Koordinasyon Merkezi, Sivil Savunma Teşkilatı, Kaymakamlıklar, KTBK, GKK ve Polis Genel Müdürlüğü mensuplarının,büyük özveri ve fedakârlıkla çalıştığını vurgulayan Erhürman, afet döneminde cansiperane çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Karakoç: Ülke için gurur kaynağı
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç, Başbakanlık, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve IUSARC iş birliğinde gerçekleşen Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Oyunları’nın bu alanda gerçekleştirilen, dünyadaki ilk ve tek organizasyon olduğunu anımsatarak, bu organizasyonun ülke için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Adalıer: Konsey her yıl büyüyor
IUSARC Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer konuşmasında, 2012 de kurulan konseyin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, her yıl büyüyen Konseyin, 22 ülkeden 52 üyeye ulaştığını anımsattı.
Organizasyonun, 4 ülkeden, 17 üniversitenin katılımıyla 5 ayrı etapta gerçekleşeceğini dile getiren Adalıer, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleşen Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti.
Açılış konuşmalarının ardından, USARGAMES meşalesi yakıldı ve törene katılanlar anı fotoğrafı çektirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473