banner564

Davaları kabul etmediler

Tasarruflarında uyuşturucu madde bulundurdukları gerekçesiyle tutuklanan İsmail Kaya cezaevine gönderildi, Mustafa Makal teminata bağlandı

Davaları kabul etmediler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Tasarruflarında uyuşturucu madde bulundurmaktan tutuklanan İsmail Kaya ve Mustafa Makal dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy zanlılar hakkında 30 Temmuz 2014 tarihinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını söyledi. Zanlı İsmail Kaya’nın suçunu itiraf ettiğini anlatan Özdesoy, zanlılar aleyhine 580 gram kanunsuz uyuşturucu tasarrufu davası getirildiğini söyledi.
Her iki zanlının da davalarını kabul etmediğini  kaydeden Özdesoy, T.C uyruklu olan ve KKTC’de çalışma izni ile bulunan zanlı  İsmail Kaya’nın 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini,  T.C ve KKTC uyruklu olan zanlı  Mustafa Makal’ın ise davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminat  ile serbest bırakılmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı, zanlı Kaya için talep edilen 3 aylık cezaevi talebini 45 gün ile sınırlandırıdı.

Makal teminatla serbest
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Hasan Dağlı zanlı İsmail Kaya’nın davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek kaydı ile Merkezi Cezaevine gönderilmesine, zanlı Mustafa Makal’ın ise 7 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber iki  kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474