banner564

‘Deliller ortada, hatalar açık’

Üstel, İsias davasının takipçisi olacaklarını, sorumluların gerekli cezayı almaları için hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi

‘Deliller ortada, hatalar açık’
banner598

Başbakan Ünal Üstel İsias Otel davası hakkında değerlendirmelerde bulunarak, iktidarından  muhalefetine ortaya koydukları net duruşun, işi ne kadar ciddiye aldıklarının en somut göstergesi olduğunu vurguladı. Delillerin ortada, yapılan hataların açık olduğunu vurgulayan Başbakan Ünal Üstel, “İnanıyorum ki adil bir yargılanmanın ardından, kanunlar çerçevesinde, suçlular hak ettikleri, ibret verici cezaları alacaklardır” dedi.
Üstel, İsias Otel dava süresince devlet olarak, ailelerin yanında olmaya ve dava süreçlerini yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi.
Başbakan Üstel, “Meclis komitemiz hukuki süreç boyunca orada olacak. Milletvekillerimiz orada, Bakanlarımız orada. Hukukçularımız orada. Ailelerimiz orada” dedi. Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel davasının ilk duruşmasına 100 kişilik geniş bir ekiple katılarak, Adıyaman’da çok açık bir mesaj verdiklerini vurguladı. Üstel, “İsias sözde değil, gerçekten Kıbrıs Türk halkının  ortak davasıdır” dedi.
Başbakan Üstel,“Doğal afetler hayatın bir gerçeğidir, ama doğal afetleri felakete çevirenler mutlaka hak ettikleri cezaları almalıdır. Bu bizim orada kaybettiğimiz canlara karşı olan sorumluluğumuzdur. Buna bezer olayların bir kez daha yaşanmaması adına bu davalar son derece önemlidir" dedi.
Türk adaletine ve yargısına güvendiğini yineleyen Başbakan Ünal Üstel, “İnanıyorum ki adil bir yargılanmanın ardından, kanunlar çerçevesinde, suçlular hak ettikleri, ibret verici cezaları alacaklardır” dedi.
Delillerin ortada, yapılan hataların açık olduğunu vurgulayan Başbakan Ünal Üstel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz tıpkı deprem süresince olduğu gibi, dava süresince de, her hal ve şartta ailelerimizin yanında olacağız. Halkımızın acısı acımızdır. Halkımızın mücadelesi mücadelemizdir. Şampiyon meleklerimize bu devlet olarak borcumuzdur. Bu dava hepimizindir. Mücadeleniz mücadelemizdir. Davanız davamızdır.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yolcu, molcu yok. Grev var.
Yolcu, molcu yok. Grev var. - 4 ay Önce

LOLOLO.
Senin işin Lololo.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474