banner564

Demokrasiye gölge düştü

Oy pusulasının fotoğrafını çekerken suçüstü yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı

Demokrasiye gölge düştü
banner598

 Girne’ye bağlı Çatalköy’de bir kişi, oy pusulasının fotoğrafını çektiği için tutuklandı. Gazimağusa'da sandık alanı içinde bir adaya ait broşür dağıtan kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, Çatalköy İlkokulu’ndaki 27 numaralı sandıkta oy kullanan F.L. (E-35), cep telefonuyla oy pusulasının fotoğrafını çekerek suç işledi. F.T. tutuklandı.
Öte yandan Gazimağusa'da Karakol İlkokulu'ndaki sandık alanı içinde bir meclis üyesi adayına ait broşür dağıtan K.D. (E-65) hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Lefkoşa ilçesinde ise seçim suçu işleyen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gönyeli İlkokulu, 68 numaralı sandıkta oy kullanan H.Ç.(E-34), “evet” mührünü yanlış yere vurduğu gerekçesiyle sinirlenip oy pusulasını yırttı.
Bu arada, Turizm Bakanlığı’ndaki 127 numaralı sandıkta oy kullanan B.B.(E-73) ise, oyunu kullandıktan sonra telefon ile oy pusulasının fotoğrafını çekti.
H.Ç. ve B.B. hakkında yasal işlem başlatıldı.
Yine Girne ve Gazimağusa’da iki kişi hakkında daha oy pusulalarının fotoğrafını çekmekten yasal işlem başlatıldı.
Girne ilçesi, Çatalköy ilkokulu 28 numaralı sandıkta oy kullanan S.Y.(E-28) ve Gazimağusa’da Gazi İlkokulu 100 numaralı sandıkta oy kullanan R.G. (E-37) oyunu kullandıktan sonra telefon ile oy pusulasının fotoğrafını çekti.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, her iki şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474