Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin emekli ve çalışan giderlerinin toplam bütçenin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu açıkladı.
Yeltekin, devlet tarafından kira ödemeden kullanılan emlaklar karşılığında Vakıflar İdaresi’ne katkı yapmasını önerdi.
BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin genel bütçesinde emekli ve çalışan gider kısmının yüzde 60 olduğunu saptadıklarını belirtti.
Yeltekin, devletin kira ödemeden kullanımında bulunan değerli vakıf emlaklarına karşılık Kıbrıs Vakıflar İdaresi mevzuatında düzenleme yapılarak Maliye Bakanlığı’nın emekli giderlerine devlet bütçesinden katkı yapılmasının sağlanabileceğini söyledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin yatırım, toplumsal fayda ve görevlerini en iyi şekilde yapabilmesi için uzman ve vakıf kültürü bilen kişilerce yönetilmesi gerektiğini savunan Yeltekin, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, kuruluşundan günümüze zaman zaman zor günler geçirdiğini ancak varlığını sürdürerek Kıbrıs Türk toplumuna önemli katkılar sağladığını belirtti.
Devletten destek istedi
Yeltekin, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin bütçesinin yüzde 60’ının emekli ve çalışan maaşlarına harcandığını belirtti

YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025 TEKERE
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025
GÜZELYURT MAHKEME 19.08.2025
11.07.2025 MAHKEME
TEKERE 14.05.2025
MAHKEME 07.05.2025
GİRNE MAHKEME - 12.04.2025
İSKELE MAHKEME 07.04.2025
MAHKEME 21.03.2025
TEKERE
TEKERE İLANI
MAHKEME - BOŞANMA
İLAN
TEREKE İLANI
MAHKEME 2
MAHKEME
BOŞANMA-VELAYET
İLAN
Gazimagusa ilan
SIRADAKİ HABER