banner564

DİSİ ile CTP görüştü

Güney Kıbrıs’ta iktidardaki Demokratik Seferberlik Partisi’nden (DİSİ) bir heyet, Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler’i (CTP/BG) ziyaret etti.

DİSİ ile  CTP görüştü
banner598
 

İki parti arasında dün saat 15.30’da başlayan görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Görüşmede CTP/BG’den Genel Başkan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Genel Sekreter Kutlay Piabet Erk, milletvekilleri Armağan Candan ve Fazilet Özdenefe Kürşat; DİSİ heyetinden de Başkan Averof Neophyto, Parlamento Sözcüsü Nicos Tornaritis, Başkan Yardımcısı George Georgiou ile Basın Sözcü Yardımcısı Stavriana Kofteros hazır bulundu.

 

Yorgancıoğlu: Görüşmelere devam

Görüşme sonrasında basına açıklama yapan CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bir süre önce DİSİ’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatarak, dün de son durumu değerlendirdiklerini söyledi.

Her iki partinin de Kıbrıs sorununun çözülmesi konusunda istekli olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, bu anlamda önümüzdeki dönemde görüşmelere devam etme konusunda mutabakata vardıklarını ekledi.

DİSİ Başkanı Averof Neophyto da toplantı sonrası yaptığı açıklamada, son gelişmeleri değerlendirdiklerini ve işbirliğine devam edeceklerini ifade etti.

Neophyto, “Müzakerelerin başlamasını bekliyoruz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473