banner564

Göreve talipler

Ercan Havalimanı’nda eylem yapan Sendikal Platform, ihalenin iptal edilmesini istedi

Göreve talipler
banner598
Sendikal Platform, Ercan Havalimanı’nda eylem yaparak, hükümetten Ercan ihalesini iptal etmesini istedi.
Sendikal Platformu oluşturan sendikaların Yönetim Kurulu bazında gerçekleştirdiği eylemde, Ercan ihalesi eleştirildi ve özelleştirilmeler alkışlarla protesto edildi.
Sendikal platform, taleplerinin projenin değişimi değil, toplumun malı olanın topluma yeniden kazandırılması olduğunu, yani ihalenin iptal edilmesi olduğunu vurguladı.
Sendikalar bu konuda, üzerine düşenleri yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Sendikaların yönetim kurulu düzeyinde gerçekleştirdiği eylemde, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, KTÖS, KTOEÖS, Kamu-Sen, KTAMS, Dev-İş, Türk-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Koop-Sen, Hazine-Sen, Mec-Sen, BES, Güç-Sen, Mağusa Türk Genel İş, Tıp-İş, DAÜ-SEN, DAÜ-BİRSEN ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın (KTHES) imza koyduğu ortak açıklamayı okudu.
Güç-Sen Başkanı Erol Emin Kaptan’dan önce yaptığı konuşmada, Sendikal Platform’un toplumsal olaylara duyarlı olduğunu ve haksızlıklara karşı her zaman karşı duracaklarını belirterek, hükümeti “Göç Yasası”, “Asgari Ücret” ve “Ercan İhalesi” konusunda eleştirdi, hükümetten, bu konularda halka verilen sözler konusunda açıklama istedi.

Kaptan: Parası bir yılda çıkarıldı
Ahmet Kaptan da, ülkeye, Kıbrıs Türk halkına ve kimliğine sahip çıkma mücadelesi veren sendikaların mücadelesinin bugün başlamadığını, kurumların “özelleştirme” adı altında sermayeye peşkeş çekilmesi ve dayatma paketlere karşı mücadelelerinin başarıya ulaşana kadar süreceğini söyledi.
Ahmet Kaptan, 2014 yılında giden yolcunun 1 milyon 620 bin 237 olduğunu, bu yolculardan kişi başına 15 Euro alındığı düşünüldüğünde ortaya çıkan rakamın 24 milyon 303 bin Euro yaptığını, Duty Free’den geçişte de 3 buçuk milyon Euro alındığını, ayrıca Ercan telleri içinde yer alan en küçük reklam için yıllık en az 10 bin Euro alındığını işaret ederek, Ercan ihalesinde ödenen 100 milyon Euro ve ödenmeyen KDV parasının bir yılda çıkarıldığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473