banner564

Siber: “Korku düzenine son vereceğiz”

Sibel Siber, ‘Ben gidersem geleceğiniz tehlikeye girer’ diyerek otuz yıl iktidarda kalmanın övünülecek bir şey olmadığını söyledi

Siber: “Korku düzenine son vereceğiz”
banner598
Cumhuriyet Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber seçim gezileri kapsamında Minareliköy İlkokulu, Değirmenlik Lisesi, Vakıf Anaokulu, 20 Temmuz Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Demokrasi Ortaokulu ve İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı ziyaret etti.
Siber, ziyaretlerde yaptığı sohbetlerde, bu seçimin ne kadar önemli olduğuna değinerek, göreve geldiğinde hayata geçireceği projeleri anlattı.
Siber, ‘ben gidersem geleceğiniz tehlikeye girer’ diyerek otuz yıl iktidarda kalmanın övülecek bir şey olmadığını söyleyerek 19 Nisan’dan itibaren yaratılan bu korku düzenine son vereceklerini söyledi.
Siber, kendini devletin sahibi olarak görmenin demokrasisi geri kalmış ülkelerde veya diktatörlüklerde olduğunu ve bu durumun Kıbrıs Türk halkının önünü kapattığını, ufkunu tıkadığını belirtti.
Cumhurbaşkanlığı makamında son beş yılda hak, adalet ve güven duygusunun yok edildiğini savunan Siber, bunun özellikle Kamu Hizmeti Komisyonu’nda net bir şekilde görüldüğüne dikkat çekti.
Anketler konusunda fikri sorulan Siber, halkın içinde olan biri olarak yaratılmaya çalışılan algının değil sokaktaki nabzın gerçeği söylediğini belirtti. Gelecek nesillerin gailesini taşıdığını vurgulayan Siber, demokrasinin kurumsallaşması, iç ve dış meselelere yeni bakış açısı ile çözümler getirme ve halkın özgüven duygusunu yükseltme gibi görevleri olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473