banner564

Eğitimde kaos bitmedi

KTOEÖS yarından itibaren eylem ve grev kararı aldı

Eğitimde kaos bitmedi
banner598

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu “öğretmen düşmanı” olmakla suçladı ve pazartesiden itibaren her türlü eylem ve grev kararı ürettiklerini açıkladı.
Elmalı yazılı açıklamasında, Bakan Çavuşoğlu’nun öğretmenlik mesleği ve öğretmenler hakkında söylediği sözler ve takındığı tutumun “düşmanca” olduğunu öne sürdü.
Meclis kürsüsünde geçen pazartesi yaptığı konuşmada, Çavuşoğlu’nun gerçekleri saptırarak hakaret içeren söylemlerine devam ettiğini iddia eden Elmalı, şunları kaydetti:
“Bütün demokratik teamülleri yerle bir ederek,  yaz tatilinde okulların kapalı olmasını fırsat bilerek, tek bir kez bile Sendikamızla görüşmeden, yangından mal kaçırırcasına  ‘Öğretmenler Yasasını’ değiştirmeye çalışırken, toplumu kandırarak, öğretmenlik mesleğini aşağılayarak, değersizleştirmeye çalışarak yaptığı işi haklı gösterme çabasındadır.
Eğitim Bakanına bir kez daha sormak isteriz: Bu denli öğretmen düşmanlığı yapmanızın nedeni nedir?
Yasa değişikliğinin derhal yürürlüğe girmesi için talimat aldığınız doğru mu? Talimatı yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere hakaret ederken ve bu mesleği toplum önünde hiçleştirmeye çalışırken vicdanınız sızlamıyor mu?”
Elmalı, okullarda kaos yaratıldığını, sorunlar dağ gibi birikmişken bakanın, öğretmen haklarına saldırmayı misyon edindiğini savunarak sabırlarının tükendiğini belirtti.
KTOEÖS Yönetim Kurulu’nun 17 Ekim Pazartesi gününden itibaren her türlü eylem ve grev kararı ürettiğini ve öğretmene hakaret ettiğini savunduğu bakana karşı mücadeleyi yükseltme kararı aldığını bildiren Ozan Elmalı, pazartesiden itibaren eğitimde yaşanacak kargaşa ve kaosun tek sorumlusunun Eğitim Bakanı ve ona göz yuman Başbakan ile Bakanlar Kurulu olduğunu iddia etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Kapatın okulları yatarak maaş alın zaten grev ve boylottan ise gitmeyi unutmus haldediniz

Murat
Murat - 1 yıl Önce

Hak aramak bu sekilde olmaz
Yarin ogrenciler okula gidemeyecek
Hak aramak insanlari cocuklari magdur etmek degildir
Bu sekilde olamaz

Ck
Ck - 1 yıl Önce

Keşke özel okullarda tam gün çalışan, ay sonunda ise asgari ücrete razı olan öğretmenlerimizi de bukadar savunup önemseseniz ne güzel olurdu.....ama

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473