banner564

Ankara'dan sıcak mesaj

Ankara'dan sıcak mesaj
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, göreve geldikleri günden bu güne geçen dört aylık sürede bakanlığının icraatlarını ve çalışmalarını anlattı.
Ekonomik İşbirliği Protokolü ve Türkiye Ticaret Bakanlığı ile imzalanan protokol hakkında bilgi verirken, amaçlarının, hedeflere göre gerekli olan faaliyetleri sürdürmek olduğunu ifade etti.
Bakan Olgun Amcaoğlu, bu kapsamda hangi faaliyetlere odaklandıklarını anlattı.

Sanayi Bölgeleri Yasası tamamlandı
Amcaoğlu, Sanayi Bölgeleri Yasası’nın bakanlık tarafından tamamlandığını ve Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nden oy birliği ile geçtiğini belirtti.
Bakan Amcaoğlu, yeşil ve sürdürülebilir enerjiye büyük önem verdiklerini hatırlattı. Yasanın buna özen gösterdiğini ekledi.

Hal Yasası Meclis Komitesi’ne getirildi
Uzun zamandır tartışılan Hal Yasası’nı yeniden gündeme getirdiklerini ifade eden Bakan Amcaoğlu, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’ye sunulduktan bir ay içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda bu yasanın hayata geçeceğini söyledi.

Enerjide ülkenin önü açılacak
Bakan Amcaoğlu, “Enerji Üst Kurulu ile enerji sektöründeki uzun vadeli planlama ve enerji stratejisi eylem planıyla ülkenin önünü açacak bir yasanın hazırlandığını dile getirirken, “uzmanlar ve bilirkişilerin enerji sektörüne yön vermeleri bu yasa ile sağlanacaktır” dedi.

Enerji Dairesi Yasası da hazır
Bakan Amcaoğlu, “Enerji planı, bir devlet politikası haline getirilecek. Enerji Dairesi, Enerji Üst Kurulu’na destek sağlayacak ve Enerji Üst Kurulu’nun aldığı kararları yürütecek. Enerji Dairesi Yasası da İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülmek üzere hazır hale getirildi” diye konuştu.

Aselsan ile yeni yatırımların önü açılacak
Teknoloji alanında ihracata yönelik çalışmalar yapabilmek için Aselsan ile protokoller imzalama noktasına gelindiğini de ifade eden Bakan Amcaoğlu, üç farklı alanı kapsayan bu anlaşmalar neticesinde yeni iş alanları ve ihracata yönelik teknolojik yatırımların önün açılacağını kaydetti.

Akaryakıtta otomasyona geçilecek
Olgun Amcaoğlu, şöyle devam etti:
“Ayrıca akaryakıtta otomasyona geçilmesi için gerekli denetim sistemi, şirketlerle görüşülmüş ve anlaşma sağlanmıştır. Bu otomasyonun devreye girmesi ile devlet, örneğin, her an benzin miktarının seviyesini görme imkanına kavuşacaktır. Bu konuda 142 akaryakıt istasyonunu her 30 saniyede bir denetleyebilecek ve kayıt dışılığın önüne geçecek sistem altyapısı bitirilmiştir. Akaryakıt ithal eden iki ithalatçı şirketle önceden varılmış olan mutabakat neticesinde bu sistem Kasım ayı sonunda hizmete sokulacaktır.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474