banner564

Töre gazilerle buluştu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin hem bölgesinde hem de dünyada lider bir ülke olduğunu söyledi.

Töre gazilerle buluştu
banner598

Başkan Töre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen "Kıbrıs gazileri ile buluşma" etkinliğine katıldı.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, Kıbrıs gazileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Töre, Kıbrıs'ın milli dava olduğunu vurguladı.
Töre, "Bu milli dava anavatan Türkiye'yle, Türk milletiyle birlikte yürütülür. Farklı bir coğrafya ismi söylenebilir, farklı bir devlet ismi söylenebilir ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anavatan Türkiye ile birlikte yoluna devam ediyor. Anavatan Türkiye olmadan kahraman Türk ordusu Kıbrıs'ta olmadan Kıbrıs davasının yürütülmesi mümkün değildir." diye konuştu.
Doğu Akdeniz'de Türkiye ile birlikte olduklarını aktaran Töre, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin arama gemilerinin işi neymiş' diyorlar. Bu bölgenin en büyük ülkesi, en büyük kıyıya sahip ülkesi Türkiye'dir. Bir de Doğu Akdeniz'in göbeğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var. Dolayısıyla siz kim oluyorsunuz da denizlerin, okyanusların ötesinden geliyorsunuz. Ey Fransa, ey İngiltere, ey Amerika, sizin bu bölgede işiniz nedir. Biz zaten bu bölgedeyiz, bu bölgeden gidecek olan varsa siz gideceksiniz. Biz burada nöbetteyiz, takipteyiz ve ayaktayız. Türk milleti için, aziz şehitler için, kutsal davamız için ayaktayız ve taviz vermek yok, aldanmak yok" dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Mehmet
Hasan Mehmet - 2 yıl Önce

Sahte milliyetçi Puro kaçakçısı.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474