banner564

EL-SEN, İçişleri Bakanlığı’nın elektriğini kesti

EL-SEN, İçişleri Bakanlığı’nın elektriğini kesti

EL-SEN, İçişleri Bakanlığı’nın elektriğini kesti
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç, İçişleri Bakanlığı’nın kuruma yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğunu söyleyerek, bakanlığın enerjisini kestiklerini açıkladı.
EL-SEN ve Sendikal Platform, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, EL-SEN Genel Sekreteri Ersan Kaşif, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Akademisyen Hasan Ulaş Altıok ve EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç basına konuştu.
Konuşmalarda, kuruma borcu olan herkesin borcunu ödemesi gerektiği, kuruma yüksek miktarlarda borcu bulunan kurum, kuruluş ve işletmelerin elektriğinin kesileceği söylenerek, amacın KIB-TEK’e sahip çıkmak olduğu belirtildi.
Özkıraç, İçişleri Bakanlığı’nın kuruma 2 milyon TL borcu olduğunu, bakanlığın elektriğini kestiklerini açıkladı.
Özkıraç, amaçlarının toplumun öz değeri olan KIB-TEK’i korumak olduğunu söyleyerek, sermayenin ödemediği elektrik borçlarını tahsil edebilmek adına kesintilerin yapıldığını belirtti.
Güzelyurt ve Büyükkonuk Belediye Başkanlarının tavırlarını eleştiren Özkıraç, emekçilerin ve emeği ile geçinenlerin yanında olduklarını söyledi.
“KIB-TEK hepimizin malıdır” diyen Özkıraç, bazı Yönetim Kurulu üyelerine de suçlama ve eleştirilerde bulundu.
Özkıraç, elektriği kesilen bazı bakanlık ve üniversitelerin borçlarını yatırdığını söyleyerek, “Demek ki paranız vardı” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
turkish power
turkish power - 4 yıl Önce

it oglu itler siz kimoluyorsunuz da bakanligin elektrigini kesiyorsunuz bu nasil devlet bu nasil hukumet alenen vatan hainligi ve isyan var iste neden devlet olamadiginizin ispati capulcu vatan haini kendini bilmez serefsiz guruhu

turkish power
turkish power - 4 yıl Önce

ya devlet basa ya kuzgun lese les kargalari

turkish power
turkish power - 4 yıl Önce

kendinizi 1918 kizil devrim bolseviki zannetmeyin ne olur ne olmaz dagbasimi KKTC mi

Hüseyin Menteşoğlu
Hüseyin Menteşoğlu - 4 yıl Önce

Elektrik Kurumu kar elde etmek veya bir saltanat sürmek için kullanılan bir güç olmamalıdır. Makul bir kar olabilir o da yatırımlarını desteklemek amacıyla ve planlı bir kar olabilir. Bunun dışında vatandaşları ve devleti kuruma borç ödeyemez duruma getirmek doğru bir şey değil.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473