banner564

‘Elbirliğiyle geleceğe yürüyelim’

Meclis Başkanı Uluçay ile siyasi parti liderleri bayramın beraberlik ve dayanışma içerinde geçmesini diledi

‘Elbirliğiyle geleceğe yürüyelim’
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve siyasi partiler halkın Kurban Bayramı’nı kutlayarak, herkesin birlik beraberlik kardeşlik içinde güzel bir bayram geçirmesini diledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, başta Kıbrıs sorununun çözümü olmak üzere, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve diğer sorunların aşılmasındaki en büyük gücün beraberliğin sağlanması ile mümkün olacağını söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumda birlikte kutlanan bayramların, toplumu birbirine daha da yakınlaştırmakta ve toplumsal dayanışma atmosferini güçlendirmekte olduğuna dikkat çekerek, bu birlikteliğin, her zaman sorunları el birliği ile çözmek anlamında olanaklar sağladığını vurguladı.

Denktaş: Dayanışma içinde olalım
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş Kurban Bayramı dolayısıyla bayram mesajı yayımladı. Mesajında birlik ve beraberliğe değinen Denktaş, en çok da bayramlarda yaşlılar ve çocuklar ile ilgilenilmesi gerektiğini belirtti. Denktaş’ın mesajı şu şekilde; “Bayram denince akla birlik, beraberlik ve dayanışma gelir. Küslüklerin ve kırgınların unutulduğu bayramlar, toplumsal bağımızın da güçlenmesini beraberinde getirir. Bu vesileyle bu bayramın da beraberlik ve dayanışma içerinde geçmesini umut ediyorum.”

Özyiğit: Hoşgörülü bir toplum lazım
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutladı. Özyiğit, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, barışın egemen olduğu sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir gelecek diledi. Bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlenmesi, dostluğun, kardeşliğin ve paylaşımın yaygınlaşarak dayanışma ikliminin sağlanması adına bir fırsat olduğunu belirten Özyiğit, birbirini daha iyi anlayan, sevgi, saygı gösteren, hoşgörülü bir toplum olmanın önemine dikkat çekti.

İzcan: Çözüm şart
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun Kurban Bayramı’nı büyük ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar ile boğuşarak karşıladığını belirterek, “Kıbrıslı Türkler için tek kurtuluşun kendi ülkesinde egemen olacağı federal çözüme bir an evvel ulaşmak” olduğunu savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474