banner564

“Esas sorun kötü yönetim”

KTTO, akıllı sayaç alımı çabasının tek başına yetersiz bir önlem olduğunu savundu

“Esas sorun kötü yönetim”
banner598

    Kıbrıs Türk Ticaret Odası, büyük miktarda akıllı sayaç alınması için ortaya konan çabaların, elektrik arzını güvenceye kavuşturup ucuzlatmaya yetmeyeceğini belirterek, tahsilat ve kadro verimliliğini olumlu etkileyeceği düşünülen bu önlemin tek başına yetersiz bir önlem olacağı görüşünü ortaya koydu. KTTO’dan yapılan açıklamaya göre, elektrik üretim ve dağıtım sistemini reforma tabi tutmadan ortaya konacak çabaların arzulanan sonucu vermeyeceği ve sadece zaman kaybına neden olacağı ifade edildi. “Kıb-Tek’in esas sorunlarının kötü yönetim ve finansal darboğaz olduğu daha önce KTTO tarafından yapılan çalışmalarla da ortaya konulmuştu. Kıb-Tek’in finansal yapısı, elektrik maliyetlerine ve arz güvenliğine olan etkisi nedeniyle hepimizi yakından ilgilendirmektedir. Borç Yönetim Komitesi’nin Kıb-Tek’in borçlanmalarına ve ihalelerine sınırlamalar getirmesi finansal yapının düzeltilemediğinin kanıtı olarak görülmektedir” denilen açıklamada bu gelişmelerin elektrik alanında kalıcı etkileri olacak reformlara yönelmenin kaçınılmaz olacağını yeniden hatırlamalarına neden olduğunu kaydetti.

    “Gerekli dersler alınmadı”
  Elektrik sorunu ile ilgili çözüm bekleyen ciddi sorunlar varken, hükümetin Kıb-Tek’e yeni istihdamlar yapmaya hazırlandığına ilişkin haberler alındığı kaydedilen açıklamada, sözkonusu haberlerin; “siyasi kadroların Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sorunlardan gerekli dersleri almadıklarını düşünmelerine ve geleceğe dair umutları yitirmeye neden olduğuna” vurgu yapıldı.
   KTTO, Hükümetin elektrik sorununu çözmek için gerekli kararları alıp uygulamakta çok yavaş hareket ettiği ve ortaya koyduğu çabaların yetersiz kaldığını da savundu.
    Elektrik sorununu vakit geçirmeden çözmek için hükümeti çözüme yardımcı olacak bütün unsurlarla işbirliği içinde çalışmaya çağıran KTTO, çözümün; maliyet ve buna bağlı elektrik fiyatlarının düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanması olduğuna

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473