banner564

Sağlam’ı Taşkent vurdurdu

Mor Me ve Haneden adlı gece kulüplerinin işletmecisinden tehditle ‘Haraç’ istediği gerekçesiyle gözaltına alınan Buray Bisküvütçü, önemli iddialarda bulundu:

Sağlam’ı Taşkent vurdurdu
banner598

 


Lefkoşa’ya bağlı Alayköy yakınlarında faaliyet gösteren Mor Me ve Hanedan isimli gece kulüplerini “Haraca” bağlayarak tehditle para aldığı iddia edilen ve 13 kişiden oluşan grubun başı olduğu  ileri sürülen, Buray Bisküvütçü, polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  Mor Me ve Haneden adlı gece kulüplerinin işletmecisi Yılmaz Taşkent’ten,  iki farklı tarihte önce 100 bin Euro, daha sonra ise 200 bin TL istediği ve bu parayı vermemesi halinde işyerlerine zarar vereceği yönünde tehditte bulunduğu  öne sürülen zanlının,  polise verdiği ifadede ise  ilginç bir iddia ortaya attığı belirtildi. 

“Sağlam’ı, Taşkent kurşunlattı”
Zanlının, Yılmaz Taşkent’in 6 Mayıs tarihinde silahlı saldırıya uğrayan Titanic Gece Kulübü  sahibi Murat Sağlam’ı  kurşunlatan kişi olduğunu, Sağlam ile Taşkent’in arasını düzeltmek için bu parayı istediğini öne sürdüğü kaydedildi.
Polis, tutuklama talebi ile duruşmaya çıkardığı zanlının, 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen şiddet tehtidi suçundan gözaltına alınıp hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

“100 bin Euro vereceksin...”
Polis, zanlının 29 Temmuz’da Dereboyu’nda şahsına ait ofiste görüşme yaptığı işletmeci Yılmaz Taşkent’e  “Bize yüz bin Euro vereceksin ya da bu işi sana yaptırmayacağız. Ayrıca işlemeciliğini yaptığın Gece kulüplerinin güvenliğini de ben sağlayacağım ve benim adamlarımı işe alacaksın. Aksi takdirde işletmelerine zarar vereceğim” şeklinde tehdit ettiğini belirtti.
Polis, zanlının bu görüşmenin ardından 1 Ağustos tarihinde yeniden görüştüğü Yılmaz Taşkent’e 100 bin Euro’yu 200 bin TL’ye düşürdüğünü söyleyip bu parayı ödemesi konusunda yeniden tehdit ettiğini açıkladı. 

“12 adamını gece kulübüne gönderdi...”
Polis, zanlının 29 Temmuz -1 Ağustos tarihleri arasında 12 adamını gece kulübüne gönderdiğini, ve sözkonusu şahısların kulüpte  gezindikten sonra işletmeciye zanlıdan selam getirdiklerini söyleyip Yılmaz Taşkent’i tedirgin ettiklerini açıkladı. Polis, Taşkent’in önceki gün polise gelerek şikâyetçi olduğunu, zanlının gözaltına alındığını ve açık ifadesinin temin edildiğini söyledi.

“Sağlam için Türkiye’den adam geldi...”
Polis, zanlının açık ifadesinde kendisinin araştırma yaptığını Girne-Esentepe’de  ayaklarından  vurulan Murat Sağlam’ı, Yılmaz Taşkent’in Türkiye’den adam getirterek vurdurttuğunu tespit ettiğini ve bu parayı Sağlam ile Taşkent’in arasını bulmak için istediğini öne sürdüğünü belirtti. 

“Alınacak ifadeler var...”
Polis, zanlı hakkında soruşturma başlattıklarını,11 kişiden ifade aldıklarını belirterek alınacak ifadeler olduğunu, zanlının Taşkent’i tehdit ettiğini duyanlar olduğunu ve 12 kişinin gece kulübüne gittiğini kamera görüntülerinden tespit ettiklerini açıkladı. Polis, 12 kişiden 6 kişinin ifadesini aldıklarını, geri kalanların ise ifadesinin alınacağını belirterek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak
Zanlı avukatı , müvekkilinin aslında Yılmaz Taşkent’in yardım talebini yerine getirdiğini, alınacak ifadelere etki etmeyeceğini dile getirerek süreye itiraz etti. Mahkeme aktarılan olguları değerlendirerek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473