banner564

‘Federasyon bitti, gitti’

Federasyon konusunda ne düşünüyorlar Dışişleri eski bakanlarından Taner Etkin, iki devletli çözüme dönülmesini istedi

‘Federasyon bitti, gitti’
banner598

Pelin YÜKSELAY
  Dışişleri eski bakanlarından Taner Etkin, Kıbrıs sorununa iki devlet temeline dayalı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
   Diyalog’a konuşan Etkin, Rum liderliğinin, Kıbrıslı Türklerle paylaşımdan yana olmadığını belirtirken “Bundan böyle biz kendi yolumuz, kendi devletimize bakacağız” dedi.
   Etkin şunları kaydetti:
“Karşı tarafın tavrı ortadadır. Federasyon fikrinden uzaklaşılmasının temel nedeni de onların Kıbrıs Türkü’ne olan tavırlarıdır. Federasyon bitti gitti artık. İki devlet temeline dayalı bir çözüm gerekir. Bu net olandır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi. Olursa böyle olur. Herkes yerinde kalacak, KKTC, her şeyi ile Güney Kıbrıs’ın statüsüne erişecek. Başka türlü olmaz. Rumlar onu ister, bunu ister. Bitti. Yok artık. Onların istekleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi yolumuza bakacağız, kendi yolumuzda ilerleyeceğiz. Devletimiz var mı? Var. Tüm organlarıyla hayatta mı hayatta! Neden tanınmıyor Güney yüzünden. Ne beklersiniz ama Güney Kıbrıs bize sahip çıkacak? Rumların bize karşı olan tavrı yıllardır zaten hep aynıydı hiç değişmedi ki. Dünya bunu görmez? Bırakın federasyonu onu bunu. KKTC olarak bir anlaşama olacaksa olsun. Kendi devletimiz, kendi ülkemiz yücelsin. 

Yarın Vedat Çelik

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 5 yıl Önce

Kıbrıs pasaportu ve kimliği taşıyan K/Türkler federasyon istiyorlar.Yerleşikler ve Türkiye doğumlu sonradan vatandaş olanlar iki devlet isterlerken gönüllerinde yatan AB üyesi olabilmek.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473