banner564

“Geç kalınmış  bir vefa borcu”

Cumhurbaşkanı Akıncı, sanata ve müziğe verdiği emeklerinden dolayı kutladığı Küçük Aysel ile birlikte şarkı söyledi

“Geç kalınmış  bir vefa borcu”
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı sanatçı ve müzisyen “Küçük Aysel”e yıllarca sanata ve müziğe verdiği emeklerden dolayı anı plaketi takdim etti. 

“Küçük Aysel” olarak bilinen Aysel Karyağdı’yı, Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonunda ağırlayan Cumhurbaşkanı Akıncı'ya eşi Meral Akıncı da eşlik etti. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, ziyarette, Müzeyyen Senar'ın "Kimseye Etmem Şikayet" isimli şarkısını söyleyen Küçük Aysel'e eşlik de etti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, halk arasında "Küçük Aysel" olarak bilinen sanatçının 9 yaşında sahnelere çıktığını anımsatarak, geç kalınmış bir vefa borcunu ödemek üzere burada bir araya geldiklerini söyledi ve Aysel'e, müzik ve sanata yıllarca verdiği emek anısına anı plaketi verdi. 
Akıncı, Aysel'in Kıbrıs ve Türkiye'de sahne aldığını, ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini, dönemin şartlarından ötürü çok ünlü olamadığını ancak o yıllarda çok sevilen ve takdir edilen bir sanatçı kimliği yarattığını kaydetti. 
Küçük Aysel de, Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı'ya teşekkür ederek, aldığı plaketin kendisine en büyük hatıra olduğunu söyledi. 
Aysel, küçük yaşlarda başladığı sahne hayatında yaşadığı sıkıntı ve zorlukları da anlattı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, daha önce de Kıbrıs Türk halkının önemli isimlerine vefa ödülü vermişti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından eski bakanlardan, kaza hakimliği, başsavcı yardımcılığı ve başsavcılık görevlerinde bulunan hukuk dünyasının önemli isimlerinden Oktay Feridun, Kıbrıs Türk futbolunun efsane ismi Sevim Ebeoğlu, Dr. Kaya Bekiroğlu, ressam Cevdet Çağdaş, doktor, eski sporcu ve eski bürokrat Ayten Berkalp, sanatçı Aytaç Çağın’ın de aralarında bulunduğu Kıbrıs Türk halkına önemli hizmetler veren isimlere, Kıbrıs Türk halkı Cumhurbaşkanı olarak bazılarını evlerinde ziyaret ederek vefa nişanesi olarak plaket takdim ettiği anımsatıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473