banner564

Sıkıntılar masaya yatırıldı

Arter ile Gürcafer, Gazimağusa’daki İmar planı çalışmalarını, inşaat sektörünü, dövizin artışını konuştu

Sıkıntılar masaya yatırıldı
banner598

 Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter dün Kıbrıs Türk inşaat Müteahhitleri  Birliği Başkanı  Cafer Gürcafer ile görüştü.

Görüşmede, Gazimağusa’daki İmar planı çalışmalarını, inşaat sektörünü, dövizin artışından dolayı projelerde yaşanan sıkıntılar konuşuldu.
Arter yaptığı açıklamada, Cafer Gürcafer ile zaman zaman bir araya gelip ülke sorunları, müteahhitler ile belediye arasındaki konuları masaya yatırdıklarını ifade etti. 
“İçinde bulunduğumuz dönemde de hassasiyetle ve ivedi olarak görüşmemiz gereken konular vardır.” diyen Arter, imar planını paydaşları olarak müteahhitler birliği ile yürütmeye devam ettiklerini, imar planının planladıkları şekilde devam etmesi halinde 2019 yılında Gazimağusa’da hayat bulacağını söyledi. 

İhalelerde nelere dikkat ediliyor?
Başkan İsmail Arter belediyenin ihaleleriyle ilgili de şunları söyledi:
 “İhale aşamasında belirlenen keşif bedellerinde eksiklik olduğunu söylemem lazım. Çünkü birkaç ihalemizde müteahhitlerin teklif vermediğini hatırlıyorum. Sorun da şuydu ‘bu maliyetlerle bu işler yapılamaz’.Biz bir devlet isek maliyetleri belirleyenlerin güncel fiyatları takip eden bir organizasyonla tekrar tekrar ihalelerdeki keşifleri düzenlemek yerine doğru düzgün maliyetlerle yola çıkmamız lazım. Arkasından bir de döviz krizi geldi. Zaten maliyelerde bir sıkıntı vardı. Maliyetlerde uçarcasına yükseliş olduğunda işler tamamen düğümlendi. 2 projemizde bu sıkıntı varken, hükümet yetkilileriyle konuştuğumuzda, bütün adadaki ihalelerde sıkıntı olduğunu öğrendik. Bunun üzerinde ivedi çareler üretecek bir çalışma yapılması lazım”

CTP’li üyelerden Arter’e eleştiri
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu, Belediye Başkanı İsmail Arter’in, istihdam politikasını eleştirerek, gerek sözlü gerek yazılı tüm uyarılara rağmen devam eden aşırı istihdam ve yanlış mali yönetim sonucunda Gazimağusa Belediyesi’nin batma noktasına geldiğini savundu.
CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, popülist yönetim anlayışıyla seçim öncesi istihdam edilen çalışanların bugünlerde durdurulmaya başlandığı kaydedildi.
Belediye başkanının gündelikçileri durdururken öte yandan yandaş istihdamına da devam ettiği iddia edilen açıklamada, kentin, belediyenin hayati hizmetler olan su ve kanalizasyon giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmesi nedeniyle ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bulunduğu da ifade edildi.
Açıklamada, tasarruf tedbirlerinin derhal alınmaması halinde, belediyenin biriken borçlarını ödemek için daha fazla borçlanmak zorunda kalacağı ve borcu borçla kapatmanın da kurumun iflasına neden olacağına dikkat çekildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474