banner564

Girne’nin trafik çilesi bitmiyor

Girne’nin yıllardır süren trafik sorunu çözülemiyor; kent merkezi günün her saati büyük bir yoğunluk yaşıyor

Girne’nin trafik çilesi bitmiyor
banner598

Suna ERDEN
Pandemi nedeniyle yabancı uyruklu binlerce çalışanın ülkeden gitmesine, devlet okullarının kapalı olmasına rağmen Girne’deki trafik kaosu sürüyor.
Günün her saati yaşanan trafik yoğunluğu sürücüleri çileden çıkarıyor. Lefkoşa’dan Girne’ye giderken, sıkışıklık üst çemberden başlıyor. Lefkoşa’dan Girne sınırlarına 15 dakikada gelen bir sürücü üst çemberden kentin girişine yarım saatte iniyor. 
Sadece Lefkoşa’dan değil, Lapta’dan şehir merkezine gelişlerde de araç yoğunluğu oluyor. 
Trafik sıkışıklığı gün boyu sürerken, Liman Çemberinden şehir merkezine doğru dönmek isteyenler de büyük bir işkence yaşıyor. 
Trafikte ilerlemenin imkansız hale geldiği Liman Çemberi istikameti sürücülere de vatandaşlara da zorlu anlar yaşatıyor.
Sürücüler, devlet okulların ait otobüslerin henüz trafiğe çıkmadığını, pandemi nedeniyle yabancı işçilerin çoğunun gittiğini ancak buna rağmen büyük bir trafik kaosu yaşadıklarını söylüyor. Eylül döneminde devlet okulların açılmasıyla yoğunluğun daha da artacağını ifade eden sürücüler, yıllardır kanayan yara haline gelen trafik sorununa çare bulunmasını istiyor.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 3 yıl Önce

GİRNE'YE ONCA İNSANI TIKIŞTIRIRSANIZ OLACAĞI ODUR.HERY ERİ BİNA DOLDURDULAR,GUDUZ OLDULAR.BETER OLACAKLAR,BETER !!!!

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

No problem verin yolları karayollarına toki ye 3 günde işler yola girer

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473