banner564

Göreve hazır

Sivil toplum örgütleriyle temaslarını sıklaştıran İncirli, LTB başkanı olması durumunda hayata geçirecekleri projeleri aktardı

Göreve hazır
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisinin (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı olarak açıkladığı  Sıla Usar İncirli, LTB’nin uluslararası tek tanınmış belediye olmasının kendilerine çok kapı açacağını söyledi.
İncirli, beraberindeki heyetle birlikte geçtiğimiz gün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS), ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Türk-Sen) ziyaret etti.
25 Aralık’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde sivil toplum örgütleriyle temaslarını sıklaştıran İncirli, göreve gelmelerinin ardından hayata geçirecekleri projeleri aktardı.
İncirli’ye ziyaretlerinde milletvekilleri, MYK üyeleri ve partililer de eşlik etti.
CTP'den yapılan açıklamaya göre, LTB’nin ülkede tanınmış tek belediye olduğunu ve bunun kendilerine çok kapı açacağını vurgulayan İncirli, LTB Başkanı’nın Avrupa Birliği (AB) ile ilişki kurabileceğini, gerek Türkiye’de gerekse Güney’de diğer yerel yönetimlerle ilişki kurabileceğini söyledi.
Lefkoşa’nın ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi anlamda kalbi olduğunu dile getiren İncirli, CTP’nin yerel seçimlerden güçlü çıkması için çalıştıklarını kaydetti. Kıbrıslı Türklerin kimlik ve kültürünü geleceğe taşımanın en büyük sorumlulukları olduğunun altını çizen İncirli, inanç ve büyük bir gayretle göreve hazırlandıklarını belirtti.
İncirli, “Kıbrıs sorununun çözümü ile birlikte Lefkoşa’nın gelecekte, bölünmüş olan tek Avrupa başşehri olmaktan çıkması hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Hedeflerimize ulaşacağız
Çağdaş dünyanın yüzünü akıllı şehirlere döndüğünü ifade eden İncirli, “Biz de modern, ekonomik olarak güçlü, çevre ile ve çevresiyle barışık, eşit bir şehir hedefine akıllı şehir vizyonumuzla ulaşacağız” dedi. 
Temizlik, çevre, kültür-sanat, yıl boyu süren festivaller ile Lefkoşa'nın bakımsız, unutulmuş halinden kurtulup gerçek bir başşehir görüntüsüne kavuşacağını belirten İncirli, “Lefkoşa hem yasemin hem de sanat tütecek” diye konuştu.

 Yönetimi güçlendireceğiz
Hükümetin ‘reform’ diye halkın önüne koyduğu, salt belediye sayılarında azalma ve Belediyeler Yasası’ndaki bazı değişikliklerle yerel yönetimlerde arzu edilen yeniden şekillenmenin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getiren İncirli, “CTP demokrasinin de gereği olan yerinden yönetim ilkesinin güçlendirilmesini, merkezi hükümetin bazı yetkilerinin yerel yönetimlere aktarılarak mali olarak güçlendirilmesini ve denetlenmesini savunur” dedi.
Kendi yönetimlerindeki belediyede yurttaşların yaşadıkları bölge için karar alma süreçlerine katılabileceklerini, önceliklerini belirleyebileceklerini anlatan İncirli, “Muhtarlarımızla daha yakın temas halinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 Besim: CTP yerel yönetimlerde marka oldu
Ziyaretler esnasında konuşma yapan milletvekili ve CTP Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK üyesi  Filiz Besim, CTP’nin yerel yönetimlerde artık bir marka haline geldiğini söyledi. Bu markayı ülkedeki tüm belediyelere yaymak için çalıştıklarının altını çizen Besim, 25 Aralık’ta gerçekleştirilecek seçimlerin Kıbrıslı Türklerin var oluşuyla ilgili bir seçim olduğunu, kendilerinin de bu seçime büyük önem verdiklerini kaydetti.

 Bengihan: İş birliğine hazırız

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, CTP’nin çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi. CTP’nin yerel yönetimlerdeki başarısını ortada olduğunun altını çizen Bengihan, başşehir Lefkoşa’da yerel yönetim hizmetlerinin artırılmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak İncirli’ye başarı diledi.
Külliye konusuna değinen Bengihan, iki hafta önce Kızılbaş’ta bir toplantı organize edildiğini, bu toplantıda da mevcut LTB Başkanı’nın “Eğer izinsizse üstümüze düşeni yapıp o inşaatı mühürleyeceğiz” dediğini ancak geçen sürede henüz bir icraat göremediklerini belirtti.
Kendi araştırmaları sonucunda külliye inşaatına Şehir Planlama Dairesi’nden izin alınmadan başlandığını öğrendiklerini kaydeden Bengihan, belediyenin bu noktada sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

 Bıçaklı: Federal çözüm ve emekten yana tarafız
Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da yaptığı konuşmada sendika olarak Kıbrıs sorununda federal çözümden ve emekten yana taraf olduklarını söyledi. Hükümetin bu ülkenin kurumlarını yok ettiğini dile getiren Bıçaklı, “Bir ülkenin kurumları yoksa o devlet de yok hükmündedir” dedi.
Ülkede Anayasa ihlallerinin normalleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Bıçaklı, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
CTP’nin LTB Başkan adayı Sıla Usar İncirli’ye çıktığı yolda başarılar dileyen Bıçaklı, heyete ziyaretten ötürü teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473