banner564

Görüşmeler devam edecek

"Kıbrıs sorunundaki sürecin uzaması şu anda herkesin işine geliyor" diyen Başbakan Özgürgün, “Bu sene son” söylemlerini çok duyduklarını belirtti

Görüşmeler  devam edecek
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, uluslararası toplumun Kıbrıs’taki durumun devam etmesini istediğini kaydederek, "Kıbrıs sorunundaki bu sürecin uzaması şu anda herkesin işine geliyor" dedi.
Kıbrıs görüşmelerinin 1968’de başladığını, savaş olduğu halde görüşmelerin durmadığını, çünkü uluslararası toplumun Kıbrıs’taki bu durumun sürmesini istediğini kaydeden Özgürgün, ‘bu sene son’ söylemlerini çok duyduğunu ancak görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.
Kıbrıs’ta iki tarafın anlaşacağını, Kıbrıs Türk tarafının herhangi bir zamanda bir anlaşmaya ‘hayır’ demediğini ifade eden Başbakan, “Bugün, Annan Planı’nın ötesine geçseniz bile ‘hayır’ çıkacak diyorum” ifadesine yer verdi.

“Limanlar özelleştirebilir”
Sulu tarıma geçilmesiyle adanın kaderinin değişeceğini, yer altı su kaynaklarının korunacağını, iklimin olumlu yönde değişeceğini belirten Başbakan, tarımsal sanayinin gelişeceğini ve tarımsal ürünlerin çeşitleneceğini de kaydetti.
Bütçede önemli mali yük olan kuraklık ödeneğinin ortadan kalkacağını da anlatan Başbakan Özgürgün, hükümetin programında, limanların işletilmesinin özelleştirilmesinin de olduğunu kaydetti.

“Kabloyla elektrikte yapım aşamasına gelindi”
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesinin her zaman gündemlerinde olduğunu, enterkonnekte sisteme bağlanılması konusunun artık çözüldüğünü ve yapım aşamasına gelindiğini ifade ederek, enterkonnekte sisteme bağlanılmasıyla uluslararası piyasalardan düşük fiyata elektrik alma imkanın olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473