banner564

Güzel bir adım

Engelli vatandaşların, ülke genelindeki limanlarda balık avlamasına imkan sağlayan protokol imzalandı

Güzel bir adım
banner598

Limanlar Dairesi ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği arasında engelli vatandaşların limanlarda balık avlamasına imkan sağlayan protokol imzalandı.
Gazimağusa Limanı rıhtımında düzenlenen törenle protokole Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Limanlar Dairesi Müdürü Hasan Curcioğlu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit imza koydu. İmza töreninde Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Başkanı Serhan Tekkan da hazır bulundu.
Bakan Resmiye Canaltay, imza töreninde yaptığı konuşmada, karayolu altyapısı, ulaştırma ve dijitalleşme konularında attıkları adımların merkezinde her zaman insanın olduğunu kaydederek, altyapı ve teknolojide sağlanacak gelişmelerden halkın istisnasız olarak tümünün faydalanması ve yaşam kalitesini artırmak için görevde olduklarını söyledi.
Canaltay, hareket özgürlüğü kısıtlı bireylere verdikleri hizmetler konusunda  “daha neler yapabiliriz,  daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz?” düşüncesiyle harekete geçtiklerini, bu bağlamda Gazimağusa Limanı’nda engelli bireylerin balık avlayabilmeleri için bir yer yaptıklarını, bunun ardından Lapta, Girne ve Gemikonağı’nda da yerler yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.
Remiye Canaltay, “Çünkü bizim için yaşam hakkı herkesindir. Hareketi kısıtlı da olsa, engelli vatandaşlarımıza hobi edinerek, bir yaşam amacı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Canaltay, kimsenin bu konuda tek başına başarılı olunmayacağı farkındalığı oluşturulması için toplumun birlikte çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kibrit: Güzel düzenlemeler yapıldı
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, KKTC’de engellilerin hobilerini gerçekleştirmelerine yönelik ilk kez bir protokol yaptıklarını ifade etti.
Kibrit, Canaltay’ın inisiyatifiyle Mağusa Limanı’nda bir bölgede engellilerin balık avlamasına imkan veren çok güzel düzenlemeler yapıldığını vurgulayarak, “Bu olay hakikaten ülkemizde ilktir.   
Sayın Bakanımızla da yaptığımız görüşmede kararlaştırdık, diğer bölgelerde de bu düzenlemeleri yaparak, oradaki engelli arkadaşlarımızın da hayata katılma noktasında bu fırsatın onlara verilmesi çok önemli ve değerli bir adım” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473