banner564

Güzel bir işbirliği

Mahkumların topluma kazandırılması ve meslek edindirilmesi projesi için protokol imzalandı

Güzel bir işbirliği
banner598

 Tuğçe Ülkü AYDIN

Mahkumların Topluma Kazandırılması ve Meslek Edindirilmesi Projesi için işbirliği protokolü imzalandı.
İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen törende, Protokole, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Zeki Çeler, Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç ile Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kamber imza koydu. 
Mahkumların yeniden topluma kazandırılması amaçlanan proje kapsamında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın onayladığı 9 alanda yaklaşık 40 mahkuma eğitim verilecek. 
Bakan Baybars, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’yla yıllardır devam eden bir işbirliği bulunduğunu ifade ederek, hazırlanan projeyle buna bir yenisinin eklendiğini kaydetti. 
Cezaevinde özellikle mahkumların yeniden topluma kazandırılması ve suçlarını çekip, tahliye olduktan sonra toplumda insan onuruna yaraşır şekilde yer edinebilmeleri için faaliyetlerinin devam ettiğine işaret eden Baybars, buna bezer başka faaliyetleri de bulunduğunu anımsattı. 
“Suçluyu kazıyın, altından insan çıkar” yaklaşımından yola çıkarak, hem sivil toplum örgütlerinin, hem hükümetin aynı duyarlılıkla hareket etmesinin önemine dikkat çeken Baybars, katkı koyan herkese teşekkür etti. 
Bakan Zeki Çeler de, mahkumların cezalarını tamamlayıp normal hayata döndüklerinde dışlanmasının onları yeninden suça teşvik edeceğini ifade ederek, mahkumlara cezalarını çekerken eğitim verilerek, sosyal hayata hazırlanması halinde mahkumların topluma kazandırılabileceğini söyledi. 
Çeler, işbirliğinin yerel iş gücüne de katkı sağlayacağına inanç belirterek, mahkumların altın bilezik sahibi olmaları, zanaatla uğraşıp, cezaevinden çıktıklarında iş bulabilmeleri için üzerlerine düşen görevi maddi destek sağlamak adına da yapacaklarını sözlerine ekledi. 
Bakan Cemal Özyiğit de, bir şekilde bir suça karışmış ve tutuklanmış kişilerin cezaevinde yasalar çerçevesinde cezalarını çekeceklerini, ancak bunun onların insan olma özelliklerini ortadan kaldırmayacağını söyledi. Bu doğrultuda yapılan işbirliğinin topluma ödevleri olduğunu dile getiren Özyiğit, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Mahmut Kanber de, işin özünde insan kaynağının doğru kullanılması olduğuna işaret ederek, odalarının eğitim alanında yaklaşık 7 senedir tecrübelerini paylaştığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474