banner564

Hastalar yolda can veriyor

Güzelyurt halkı, yarım kalan hastane inşaatının tamamlanması için Türkiye Büyükelçisi Başçeri’den yardım istedi

Hastalar yolda can veriyor
banner598

Ömer KADİROĞLU

Güzelyurt Sivil Toplum Platformu, yarım kalmış hastane inşaatının tamamlanması için Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’ye hitaben bir açık mektup yayınladı. Mektubu kaleme alan platform sözcüsü Şinasi Özdeş “Hastalarımız Lefkoşa Devlet Hastanesinde saatlerce sıra bekliyor veya yolda ölüyor” dedi.
Atıl vaziyetteki hastane binasının uyuşturucu ve fuhuş amaçlı kullanıldığını ve bu durumun üzüntü yarattığını belirten Şinasi Özdeş, kendilerine söz veren gelmiş, geçmiş hükümetleri suçlayarak Büyükelçi Başçeri’ye “Hastanemizin tamamlanması için gerekeni yapmanızı bekliyoruz” dedi.

   Mektubun tam metni şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti KKTC Büyükelçisi    
Sayın Ali Murat BAŞÇERİ’ye 
Açık Mektup

    2005 yılında Güzelyurt’ta yaptığımız Halk Konseyi Toplantısı’nda Güzelyurt sorunları görüşülürken ilk olarak oy birliği ile öncelikle ilçemize bir hastane yapılması için çalışmalar yapılmasına karar altına alınmıştır.
    Ne var ki uzun çalışmalar ve engellemelere karşın beş yıl önce hastanenin inşaatına başlanmıştı baştaki hükümetlerin hiçbirisi yarım kalan inşaatın tamamlanması için bütçelerine tahsisat ayırmamışlardı sorduğumuzda: bu hastane dıştan alınacak yardımlarla tamamlanacak yanıtını vermişlerdi gelen geçen hükümetlerde birer kürek harç koyarak gözümüzü boyayıp geçip gitmişlerdir
    Yarım kalan inşaatın uyuşturuculara ve daha çirkini fuhuşçulara mekan olduğu yerel basınımızda defalarca manşet olmuştur.
    Hastanemizin olmayışından dolayı hastalarımızın onlarcası Lefkoşa yollarında can vermişlerdir. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir gecede yoğun bakımda 20 hastamız sıra bekler duruma düşmüştür.
    İnsan sağlığının en önemli unsur olduğu göz önüne alındığında hastanemizi tamamlanması ve bölge halkının hizmetine sunulması kaçınılmazdır.
      Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgemize verdiği önem pek yakında Güzelyurt ovasına vereceği tarıma yönelik su ile de ortaya çıkmıştır.
    Çok fazla detaylara girmeden bölge halkımızın tercümanı olarak bu konuyla ilgilenmenizi ve hastanemizin tamamlanması için gerekeni yapmanızı, saygılarımızla rica ederiz.
Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şinasi Özdeş. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne oldu yeni duzulenci tayfa ne imiş kktc tc tek yürek tek beyinmis

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473