banner564

İncelikleri iyi bilinmeli

‘Işıkla Yolculuk’ isimli sergiyi açan Tatar, fotoğraf sanatına çok uzun yıllardan beridir büyük bir ilgisi olduğunu söyledi

İncelikleri iyi bilinmeli
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan “Işıkla Yolculuk” temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, serginin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, fotoğraf sanatına çok uzun yıllardan beridir büyük bir ilgisi olduğunu söyledi.
İstanbul’da yaşadığı dönemde Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı olarak “Kıbrıs Türk Kültür Dergisi” ve “Kıbrıs’ım” isimleriyle yayınladığı dergilerde yer alan fotoğraflardan bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, fotoğraf sanatının icrasının inceliklerinin ve detaylarının o yıllardan beridir kendisinde büyük ilgi uyandırdığını dile getirerek özellikle fotoğraf sanatında kendisini geliştirmek isteyen bireyler tarafından bu sanatın teknik özelliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, bu topraklarda verilen mücadeleyi fotoğraflarla belgeleyip gelecek kuşaklara aktarabilmenin önemli bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekti.
Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği Başkanı’nı, yönetim ve üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, fotoğraf sanatına ilginin daha da artması temennisini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gecede ayrıca Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyelik formunu imzalayarak derneğe üye oldu.

Sergi 25 Haziran’a kadar açık 
FODER’e üye toplam 36 fotoğraf sanatçısının 123 fotoğrafının yer aldığı sergi, Stüdyo Fotoğrafçılığı ve Etkin Işık Kullanımı Atölyesi’nin çalışmalarının ürünü olarak organize edildi.
Sergi, 25 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474