banner564

Hayat duracak

Sendikal Platform bugün tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tam gün grev yapacak

Hayat duracak
banner598
Sendikal Platform, bugün tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tam gün grev yapacak.
Sendikal Platform adına Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre genel grev saat 08.00’de başlayacak. Saat 10.00’da ise Başbakanlık önünde miting düzenlenecek.
Sendikal Platform’un dünkü toplantısında son günlerde yaşanan gelişmeleri ve ülke gündemini değerlendirdiğini ifade eden Kaptan, azınlık hükümetinin kış saati uygulamasına geçmeyerek ülkeyi kaosa sürüklediği görüşünü belirtti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), bugün tüm bölgelerde 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapacağını bildirdi. 

Doktorlar da grevde
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar, Sendikal Platform’un grev ve eylem kararını desteklediklerini açıklayarak, Tıp-İş’e üye hekimlerin bugün grevde olacağını duyurdu.
Tıp-İş’in yeni mesai saatlerine uymayacağını da vurgulayan Usar, “Bu kararı tanımıyoruz. Talebimiz saatlerin geri çekilmesidir” dedi.
Acil servislerde hizmet vereceklerini kaydeden Usar, servislerde yatan hastaları mağdur etmemek için de yatan hastalara sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti.

Hava ve kara kapılarında işlemler devam edecek
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) bugün, Ercan ve kara giriş kapıları hariç tüm bölgelerde tam gün grev yapacağını bildirdi. 
Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman yazılı açıklamasında, Güç-Sen’in, Sendikal Platform ile birlikte hareket ederek örgütlü bulunduğu Gümrük Dairesi’de yarın 08.30 – 16.00 saatleri arasında Ercan ve kara giriş kapıları hariç tüm bölgelerde tam gün grev yapacağını kaydetti. 
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Sendikal Platform’un aldığı karar doğrultusunda yarın yapılması planlanan genel greve Ercan Havalimanı’nda aktif destek vereceğini bildirdi.

Dayanışma’dan katılım çağrısı
Dayanışma, sendikal platformun; saatlerin geri alınması, hükümetin istifası, trafik ve ağır yük araçlarıyla ilgili politika ve eylemler geliştirilmesi talepleri doğrultusunda bugün gerçekleştireceği genel grev ve eyleme katılma çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474