banner564

Rum Dışişleri’nden Sabah’ın haberine yalanlama

Müzakereler başlıyor yorumu, tercümedeki anlam kaymasından

Rum Dışişleri’nden Sabah’ın haberine yalanlama
banner598

 Rum Dışişleri Bakanlığı,  Dışişleri Bakan Yoannis Kasulidis’in, Sabah gazetesine verdiği mülakatta, “Eroğlu-Anastasiadis müzakerelerinin önümüzdeki hafta başlayacağını” söylemediği, bu konuda iyimserlik belirttiğini açıkladı.

Rum radyosu, Kasulidis’in Sabah gazetesine açıklamasının, “müzakereler başlıyor” şeklinde yorumlanma nedeninin tercümede anlam kaybetmesi olduğunu belirterek, “Kasulidis’in aslında Eroğlu-Anastasiadis görüşmesine olanak tanıyacak ortak açıklamada çok yakında mutabakata varılacağı” yolunda iyimserlik belirttiğini duyurdu. 
Rum Dışişleri Bakanlığı, Kasulidis’in Sabah Gazetesi’ne verdiği mülakatla ilgili yazılı açıklama yaptı ve soruların Yunancaya tercüme Vevobahis edildiği, Kasulidis’in ise cevaplarını İngilizce verdiği belirtildi. 
Açıklamada, Kasulidis’in Kıbrıs sorunundaki durumu değerlendirirken, “Anastasiadis’in Eroğlu ile Downer’ın da huzurunda görüşebilmesi ve resmi müzakerelerin başlaması için çok yakında ortak açıklamada mutabakata varılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu” söylediği kaydedildi.
Kasulidis’in, “Osman Ertuğ ve Andreas Mavroyannis’in Atina ve Ankara ziyaretlerinin neden hala gerçekleşmediği” sorusuna karşılık “Gerçek şudur ki, Sayın Eroğlu ve Sayın Anastasiadis arasındaki ilk görüşme önümüzdeki hafta gerçekleşirse, ki bunu umuyorum, hemen ardından müzakerecilerin ziyaretleri de gerçekleşecek” dediği aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474