banner564

Herkes başının çaresine bakacak

Pilli, devletin alım gücünün sınırlı olduğunu, sadece önemli ilaçları alacaklarını ifade etti

Herkes başının çaresine bakacak
banner598

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, şu an en önemli sorunun ilaç eksikliği olduğunu belirti. Devletin her şeyi satın alabilecek bir güçte olmadığını ifade eden Pilli, “Devletin alımlarını sınırlandıracağız. Bazı zor bulunabilen onkoloji ve diğer önemli ilaçları alacağız. Ancak geriye kalanın vatandaşlar tarafından eczaneden alınmasını istiyoruz. Eczacılarla da görüşeceğiz. Devletin her ilacı alabilmesi artık zor…”dedi.
Bakan Pilli, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. 
Dr. Pilli, mali şartlar nedeniyle Lefkoşa’ya yapılması planlanan yeni hastane projesinin duraksadığını dile getirerek, Türkiye’nin kararlılığı ve desteğiyle projenin bitirileceğini, Girne ve Güzelyurt Hastanelerinin ise tamamlanacağını belirtti.  
İlaç sıkıntısının şu an için en önemli sorun olduğuna vurgu yapan Sağlık Bakanı Ali Pilli, sorunun 2-3 hafta içerisinde çözüme kavuşmasını hedeflediklerini aktardı.

Devletin gücü sınırlı
Devletin her şeyi satın alabilecek bir güçte olmadığını da söyleyen Pilli, “Devletin alımlarını sınırlandıracağız. Bazı zor bulunabilen onkoloji ve diğer önemli ilaçları alacağız. Ancak geriye kalanın vatandaşlar tarafından eczaneden alınmasını istiyoruz. Eczacılarla da görüşeceğiz. Devletin her ilacı alabilmesi artık zor. Bu sistem vatandaşımızı mağdur ediyor” ifadelerini kullandı.
Sistemin dünyadaki örnekleri gibi uygulanması gerektiğine işaret eden Sağlık Bakanı Pilli, “İlaçta temel çözümü sağlamak lazım. Sigorta kapsamı, emekli kapsamı üzerinde çalışıyoruz. İlaçlar getiriyoruz, değişiyor, sonra hepsi elimizde kalıyor. Yeşil Reçete denetimini de yeniden düzenleyip, vatandaşımızın reçetesini, eczaneden almasını istiyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Sn. Bakan. Ben Sağlık Bakanı olsam bunu açıklamaz gereğini yapamayacağım için istifa ederdim. Çünkü devletin yasaları bunu söylemiyor. Yasalara uymak zorundasınız. Yasaları değiştiriniz. Vatandaş da ona göre hareket etsin. Seçimden önce niçin bunu söylemediniz Sn.Bakan.

Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Sizin işiniz gücünüz yalan dolan a Pilli...Koltuğu kapana kadar ellibin türlü yalan dolan ve entrika çeviriyorsunuz..Oynadığınız hükümetçilik de devletçilik de başınızda paralansın..Halk yokluk içinde geçim sıkıntısı içinde kıvranırken,halkın sırtından aldığınız maaşlar da haramınız olsun...Çıkmış da bakın yüzümüze karşı neler söylüyor bu Pilli.Utanın be utanın...Bir gün daha bekleme İSTİFA ET çünkü hiçbir işe yaramıyorsun...

Ne fark eder
Ne fark eder - 2 yıl Önce

Ne diyelim anlayan anlasın dereyi geçinceye kadar yapacaklarını yaptılar

Adnan Gök
Adnan Gök - 2 yıl Önce

Hastanede poliklinik lerde ilaç yok .Sağlık beklemez biran önce ne yapılması gerekiyorsa yapın ben emekli memurum ,doktor ilacımı yazsın (Türkiyede olduğu gibi) eczanelerden birine gidip alayım.Devlet eczacı olmaktan çıksın.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474