banner564

İhale en geç Ocak’ta

Taçoy, KKTC’de yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların hızlanması ile birlikte, enterkonnekte projesinin önem kazandığını vurguladı

İhale en geç Ocak’ta
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, KKTC’de yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların hızlanması ile birlikte, enterkonnekte projesi bir o kadar daha önem kazandığını vurgulayarak “Bu sebepten dolayı, enterkonnekte en geç Ocak ayına kadar ihale edilmelidir” dedi.

Taçoy, Antalya’da bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Türkiye Enerji Zirvesi’ne katılıyor.
Verilen bilgiye göre, Taçoy dün başlayan zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, geleceğe yönelik adımların planlandığını söyledi.
Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin adımları attıklarını ifade eden Taçoy, “Bu adımları daha da geliştirmek için 'geleceğe' yatırım yapıyoruz. Geleceği düşünerek, yakın zamanda üzüntü ile karşılaşmak istemiyoruz” dedi. 
Ada'ya elektriğin gelmesini çok önemsediklerini söyleyen Taçoy, “Bu konuda duruşumuz çok nettir. Kıbrıs'a mutlaka elektrik gelmelidir” dedi.
KKTC ile Türkiye arasında kurulan Ortak Enerji Çalışma Grubu’nun bu konuda önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ifade eden Taçoy, “Bu çalışmaların hızla tamamlanmasının ardından projenin en kısa zamanda hayata geçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Taçoy, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların hızlanması ile birlikte enterkonnekte projesinin bir o kadar daha önem kazandığına işaret ederek, enterkonnekte sisteminin bu nedenle en geç Ocak ayına kadar ihale edilmesi gerektiğini vurguladı.
Rum Yönetimi’nin tüm uyarılara rağmen Doğu Akdeniz’de yasadışı ihaleleri sürdürdüğünü anlatan Taçoy, “Bu bir gerilim, bir çözümsüzlük politikasıdır” dedi.
“Bu gerilim ve çözümsüzlük politikası karşısında, gerekli adımlar atıldı” diyen Taçoy, Yavuz gemisinin yedinci parselde sondaja başlayacağını anımsattı.
Serhat vatan olan Kuzey Kıbrıs'ın hakkını kimsenin görmezden gelemeyeceğini vurgulayan Taçoy, “Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını hem saha hem de Mavi Vatan'da sonuna kadar savunacağız” dedi.
Bakan Taçoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yalnız sananların ve Türkiye'nin bölgedeki gücünü hafife alanların cevaplarını anladıkları dilden  alacaklarını söyledi.
Rum Yönetimi’nin, Yavuz Sondaj gemisi personeline yönelik uluslararası tutuklama tehdidi ile ilgili duruşlarının net olduğunu anlatan Taçoy, “Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir. Bu söze başka bir şey eklememize gerek yoktur” dedi.

 “Federal çözüm modeli duvara tosladı”
Bakan Taçoy, Kıbrıs'ta 50 yıldır masada görüşülen federal çözüm modelinin duvara tosladığı görüşünü ifade ederek “Kıbrıs'ta yeni fikirlerin konuşulması gerekir. Kıbrıs Rumları, Kıbrıs Türkleri eşit olarak kabul etmeyi benimsemiyor, benimseyecek de gözükmüyor. Kıbrıs'ta, BM aracılığıyla yeni bir süreç başlatılmak isteniyor.BM Genel Sekreteri'ne, Liderlerle üçlü görüşme yapsın diye uluslararası baskılar var. Bizler, Türkiye'nin de dediği gibi, önce neyi görüşeceğimizi bilmek istiyoruz. Ardından bir başlangıcı doğru buluyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474