banner564

Kanımız dondu 

Hasan Polat Sepetçioğlu’nun boğazını keserek öldüren Fevzi Şanverdi’nin cinayetten birkaç saniye önce arkadaşına “Bak gör kelle nasıl kesilir” dediği açıklandı

Kanımız dondu 
banner598

Suna ERDEN

Girne Turizm Limanı’nda 1 Eylül 2018 tarihinde yaşanan olayda parkta bank üzerine uyuyan Hasan Polat Sepetçioğlu’nun boğazını keserek öldüren Fevzi Şanverdi hakkındaki yargı süreci tamamlandı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık dün itham edilirken, dava karara kaldı.
İddia makamı dünkü oturumunda emareleri sunup, olguları aktardı. 
Aktarılan olgularda sanığın cinayetten birkaç saniye önce söyledikleri kan dondurdu.
Sanığın Sepetçioğlu’nun boğazını kesmeden önce yanındaki arkadaşına, “Biz Hataylıyız, bak gör kelle nasıl kesilir” dedikten sonra eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.
Olguların aktarılmasının ardından savunma sanık hakkındaki sosyal durumu mahkemeye sunarken, bir katilin profili de ortaya çıktı.

Bir katilin profili
Savunmanın anlatımına göre; sanık 18 yaşında anne, baba ve 7 kardeşiyle Kuzey Kıbrıs’a geldi. Babaları onu ve kardeşlerini buraya geldikten birkaç sene sonra terk etti. Sanık 2015 yılında annesini, 2017 yılında da küçük erkek kardeşini kaybetti.
Sanık, daha sonra aşırı alkol tüketmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. Ara ara bulduğu inşaat işleriyle karnını doyuran sanık,  kimi zaman banklarda kimi zaman sokaklarda yattı.
Olay günü olan 1 Eylül 2018 tarihinde sanık, arkadaşı olan Sepetçioğlu ve A.K ile alkol aldı. Bir internet kafede bir araya gelen sanık ile Sepetçioğlu kız meselesi yüzünden kavga etti.
Daha sonra Sepetçioğlu, sanık ve A.K limana indi. Alkol alan Sepetçioğlu, oradaki parkta bulunan banka uzandı.
Sanık bu sırada uyumakta olan Sepetçioğlu’na bıçakla saldırdı.
İki kez boynundan bir kez sırtından bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Dava karara kaldı
Savunma sanık hakkındaki olguları sunarken, iddia makamı da Şanverdi’nin 2017 yılına ait vahim zarar ve ciddi darp suçlarından sabıkası olduğunu belirtti. 
Davanın savcısı Aliye Özçınar, sanığın olayın öncesinde Hasan Polat Sepetçioğlu ile kız meselesi yüzünden bir internet kafede tartıştıklarını belirtti.
Özçınar,  daha sonra Sepetçioğlu, A.K ve sanığın birlikte limana indiklerini, Sepetçioğlu’nun oradaki parkta bulunan banka uzandığını söyledi.
Savcı, sanığın arkadaşı A.K’ye “Biz Hataylıyız. Bak gör kelle nasıl kesilir” dedikten sonra yanında taşıdığı bıçakla Sepetçioğlu’nu 2 kez boynundan ve bir kez de sırtından bıçaklayarak olay yerinden kaçtığını belirtti.
İddia makamı, sanığın Beycanlar’da bir kahvehanede gözaltına alındığını ifade etti. İddia makamı tutuklanan sanığın 184 promil alkollü olduğunu da belirtti. 
Aktarılan olguların ardından dava karar için 9 Ekim 2019 tarihine ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473