banner564

İkinci‘Hodri Meydan’

Özgürgün; fikir özgürlüğü hariç tüm konularda dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı

İkinci‘Hodri Meydan’
banner598

 Suna ERDEN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda tüm partilere açık çağrı yaptı. Diyalog TV’de dün gece canlı yayına katılan Özgürgün, “Fikir ve ifade özgürlüğü dışındaki tüm konularda hepimizin dokunulmazlığının tamamıyla kaldırılmasına varım ve buradan diğer partilere de açık çağrı yapıyorum” dedi. 
  UBP milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılması konusuna değinirken iktidar partilerinin siyasi rant peşinde olduğunu savunan Özgürgün, “Memlekette yapılacak o kadar çok şey var ki; biz Meclis’te 6 saat süreyle Sayın Çaluda’nın dokunulmazlığı konusunu tartıştık” dedi.
   Kendisiyle ilgili iddialara da değinen Özgürgün, “Boşanma davası çerçevesinde Aile Mahkemesi’nde görülen bir dava sırasında ortaya atılan iddialar vardır. Benim hesaba çekilmemi gerektiren milyonlarca dolarım yoktur” dedi.

Sistem değişmeli
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlayan Özgürgün, mevcut parlamenter sistemin değiştirilmesi gerektiğini söyleyenlere destek çıktı. Özgürgün, başkanlık sistemine geçilmesine destek verdiğini ve bu konuyu diğer partilerle birlikte ele almaya hazır olduğunu söyledi.
   UBP kurultayının kasım ayında yapılacağını ve eylül ayı başlarında kurultaya yönelik çalışmalara hız verileceğini anlatan Özgürgün, “Aday olmamayı düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soruya “Partimizin 12 bin 500 üyesi vardır. Onlardan olumsuz yönde telkin gelmediğine göre adayım. Onlara karşı saygısızlık yapamam” dedi.
   Partiyi 14 milletvekili ve milyonlarca lira borç ile teslim aldığını, son genel seçimlerde yüzde 36 oy ile 21 milletvekili çıkardıklarını belirten Özgürgün, parti içinde 3 kişinin genel başkanlığa aday olduğuna ilişkin bilgi aldığını söyledi. Özgürgün, “Bunun kararını üyeler verecektir” dedi.


*Özgürgün’ün geniş açıklaması yarın Diyalog’ta 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473