banner564

İkisi cezaevinde

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’e ait boş ofisi kurşunlayan üç zanlı teminata bağlandı

İkisi cezaevinde
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 1Haziran 2019 tarihinde Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in ofisini kurşunlayan Serhat Tokur ile suç ortakları olduğu iddia edilen İsmet Sezener ve Metin Güler, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında önceden tutuklanan Yusuf Başeğmez, Ferhat Bitirmiş ve Veysi Badur’un mesele ile alakaları olmadığı belirlendi.
Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven, 1 Haziran 2019 tarihinde, saat 03.15 sıralarında, Gazimağusa’da, Themis isimli binanın, 22 numaralı, kullanılmayan ofisine, 3 el ateş edildiğini hatırlattı.
Bölgede yapılan kamera görüntüleri ve telefon dökümleri incelemeleri sonucunda, zanlı Serhat 
Seven, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, Metin Güler’in, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını, Serhat Tokur ile İsmet Sezener’in ise davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Yargıç Mesut Mesutoğlu, Serhat Tokur ile İsmet Sezener’in, davaları görüşülünceye kadar 75 günü geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Mahkeme, Metin Güler’in ise 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474