banner564

İlkokullarda mutfak eğitimi

Turizm Bakanlığı’nda “Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı

İlkokullarda mutfak eğitimi
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda ilkokul 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine uygulamaları Kıbrıs mutfağı ve el sanatları eğitimi verilmesini öngören “Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım ve Yaşatalım Protokolü” imzalandı.
Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanlığı’nda imzalanan protokole Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD), Mehmetçik Belediyesi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Akandere Ulaşım Şti. yetkilileri imza atı.
Protokol kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel’de gerçekleştirilecek. Eğitimleri tamamlayanlara sertifika verilecek.

Esenyel: Ağaç yaşken eğilir
Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel, törende yaptığı konuşmada, küçük yaşta turizm bilinci ve kültürel değerlerin öğrenilmesi ve öğretilmesi konusunda atılan bu önemli adımda yer almaktan mutlu olduklarını kaydetti.
“Ağaç yaşken eğilir” atasözüne atıfta bulunan Esenyel, “Minik yüreklere, küçük yaşta kültürümüzü anlatarak, onların geçmişlerinden kopuk büyümelerinin önüne geçecek ve artık bazı değerlerimiz için unutulmaya yüz tutmuş ifadesini kullanmak zorunda da kalmayacağız” dedi.
Basın toplantısında; Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) Başkanı Nazmi Pınar, Eco-Bio Nitovikla Garden Hotel Koordinatörü Zekai Altan, Akandere Ulaşım Şti. Ltd Direktörü Bekir Akandere de birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473