banner564

İnsaf bunun neresinde ?

Diyalog fiyatları araştırdı: 8 Kasım ile 24 Aralık tarihlerindeki fiyatlar arasında yüzde yüz dolayında fark var

İnsaf bunun neresinde ?
banner598

Ömer KADİROĞLU 

Dövizde hızlı yükseliş sonrasında ‘hızlı düşüş’ yaşanmasına karşın, Türkiye ve başka ülkelerden ithal edilen gıda maddelerinin fiyatları anormal rakamlara ulaştı. Diyalog muhabirinin Lefkoşa’daki bir markette yapmış olduğu araştırmaya göre 8 Kasımda 13.90’dan satılan Ece pirincin fiyatı 8 Aralık’ta 23.90’a yükseldi. Hala aynı düzeyde. Ece bulgur 6.90’dan 12.90’a, Özde kuru fasulye 16 TL’den 34’e, 4 kiloluk Bizim ay çiçek yağı 89’dan 175’e, bir litrelik Olin yağı 23’ten 42.90’a yükseldi.

Market işletmecileri, yüksek fiyatları aşağıya çekebilmek için ithalatçıların faturalarda indirime gitmesi gerektiğini söylüyor. İthalatçı firmalar ise dövizdeki düşüşün uzun süreli olmayacağı düşüncesiyle yüksek fiyatlardan satışı sürdürüyor. Bu durumda olan dar ve sabit gelirli vatandaşa oluyor. Bu arada 21 liraya kadar yükseldikten sonra 13’ün altına düşen Euro ile bazı maddelerin güneydeki fiyatları daha cazip hale geldi. Çay, diş macunu, nescafe gibi ürünlerin güneyde daha ucuz olduğunu belirten vatandaşlar, KKTC yetkililerini ‘önlem almaya’ davet ediyor.
 Birçok temel gıda ürünü zamlanırken, 8 Kasım’dan 24 Aralık’a yapılan artışlar şöyle: 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2021, 10:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Magusalı
Magusalı - 2 yıl Önce

Farklı marketlerde ayni ürün fiyatları farklıdır. Bana göre her firma ürünün parekente fiyatını ürün üzerine yazıp satması doğru olacaktır. Bu yasa ve tüzükle düzlenmelidir. Bu şekilde Fiat farkı ve kazıkla ma ortadan kalkacaktır.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473