banner564

İyi beton anlatıldı

Müteahhitler Birliğinin düzenlediği panele yurtdışından uzmanlar katıldı

İyi beton anlatıldı
banner598

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, “hazır beton kalite kontrolü ve denetimi” konusunda devlet makamlarınca gerçekleştirilmesi gereken iyileştirmelere ışık tutması ve katkı sağlaması amacıyla, “İyi Beton” konulu panel düzenledi. Panelde yurt dışından uzmanlar da konuşmacı olarak hazır bulundu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’de yaşanan Marmara depremini hatırlatarak, iyi betonun önemine vurgu yaptı.
Gürcafer, Marmara depreminde çok sayıda can kaybı yaşanmasındaki önemli faktörlerden biri olarak binalardaki betonun dayanıklı olmamasını gösterdi.
Gürcafer’in konuşmasının ardından, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahir Çelik “Hazır Beton Üretim Aktiviteleri”, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. MustafaTokyay “Hazır Beton Üretiminde Çimentolar”, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgür Eren “Hazır Beton Karışım Hesapları” ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hulusi Özkul “Hazır Beton Kalite Kontrol Metodları” konulu konuşmalarını yaptılar.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nden yapılan açıklamada, panelin sonucunda bir sonuç bildirgesi yayımlanacağı duyuruldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474