banner564

Kalite yükseltilecek

Yükseköğretimdeki gelişmelileri ele almak üzere KKTC’ye gelen YÖK heyeti, YÖDAK'a, gerekli her konuda destek vereceklerini açıkladı

Kalite yükseltilecek
banner598

Türkiye’nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “KKTC üniversitelerinin uluslararası tanınırlığına hizmet edecek yükseköğretimdeki kalitenin yükseltilmesi konusunda gereken desteği sağlayacaklarını” açıkladı.
Türkiye’nin Yükseköğretim Kurulu, YÖK heyetinin Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile teknik çalışmalar yapmak üzere KKTC'ye yaptığı ziyarete ilişkin açıklama yaptı.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş başkanlığındaki Yükseköğretim Kurulu heyeti,  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Başbakanı Ünal Üstel ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından kabul edildi.
Heyetin, Başbakanlık yetkilileri, yeni atanan YÖDAK Başkanı Aykut Hocanın, YÖDAK Yönetim Kurulu üyeleri ve KKTC'de yerleşik üniversitelerin rektörleri ile yaptıkları görüşmelerde, KKTC'deki eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulunun tecrübe ve birikiminden yararlanılması üzerinde duruldu.
Yükseköğretim Kurulu, KKTC'nin ve KKTC üniversitelerinin uluslararası tanınırlığına hizmet edecek yükseköğretimdeki kalitenin yükseltilmesi konusunda gereken desteği sağlayacak.
Bu amaçla Yükseköğretim Kurulu, YÖDAK'a, gerekli tüm altyapısının güncellenmesi, kalite denetim sistemlerinin oluşturulması, bilişim altyapısının geliştirilmesi ve yükseköğretim sisteminin daha iyi bir seviyeye ulaşması için teknik destek verecek, bilgi ve tecrübelerini KKTC ile paylaşacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

Kaliteden once YKS ile giren ogrencilerin hakkina coken usulsuz sahte patates evraklarla rusya kazakistan makedonya tataristan vs den adakent kibris saglik dis girne yakindogu tip dis vs yatay gecis yapan TC uyruklu ogrencilerin evraklarini inceleyin hicbiri YOK kriterlerini larsilamiyor Yuksek ogrenim kurumu YOK lari oynuyor sahtekarliklarin uzerine gidin once

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

YÖDAK’ın DİPLOMALARI DA SAHTEMİDİR ACABA?

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

Tabi ki YODAK bu islerin ortbas edici kurumudur YKS sinavi disinda yatay gecisle okuyan tum TC uyruklularin kayit ve gecisleri sahte danismanlarin hazirladigi ve uluslararasi ofis calisanlarinin bilerek $uzerinden para goturerek illegal kaydedilen ogrencilerdir

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

Arkadas yurtdisindan abd ab uk universitelerinden kabul almis ogrencilereYKS sarti koy rusya tataristan makedonya vs den usulsuz sahte evraklarla adakent kibris saglik girne yakindogu tip dis eczacilik vs ye yatay gecis yapip cakma yaz okullariyla donem tamamlamis gosterilen YKS ye girmemis TC uyruklu ogrenciler araci danisman firmalari ve uluslararasi ofis yetkililerine ne yapacaksiniz bu ne perhiz bu ne lahana tursusu YOK yoklara karismis

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473