banner564

Kalplerde yaşayacak

Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Karel gözyaşları ve feryatlar arasında toprağa verildi

Kalplerde yaşayacak
banner598

Ömer KADİROĞLU

Annesiyle yüzme havuzuna giderken meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 5 yaşındaki Karel Taşkentli dün acı, feryat ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. 
Taşkentli için Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde minik Karel’in ailesi ve sevenlerinin gözyaşları sel olup aktı, feryatları yürek dağladı. Kazada yaralanan Karel'in annesi Gözde Taşkentli ile babası Rıfat Taşkentli tek çocuklarını kaybetmenin derin acısını yaşarken, oğullarının tabutunun başında dakikalarca ağladı.  
Cenaze töreninde sağlık ekipleri de hazır beklerken, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve çok sayıda Taşkent sakini acılı aileyi yalnız bırakmadı. Karel, öğle ezanından sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Kaza nasıl olmuştu
Lefkoşa'da önceki gün saat 17.20 sıralarında yeni kuzey çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada 5 yaşındaki Karel Taşkentli hayatını kaybetmişti. Kaza, 34 yaşındaki Gözde Demirkaya Taşkentli yönetimindeki NN 093 plakalı aracı ile Taşkent istikametinden güney istikametine doğru seyrettiği sırada UKÜ çemberine geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybedip, orta refüje çarpıp takla atarak tavanı üzerinde durması sonucu meydana gelmişti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğrucu Osman
Doğrucu Osman - 3 yıl Önce

Bunu süslemeye gerek yok. Bu kadın kurallara uymaması ve aşırı hız yapması yüzünden oglunun ölümüne sebep oldu. Allah bilir çocuğun emniyet kemeri takılımydı? Sorumlu annesidir, nokta.

Bu olaylari olduğu gibi konuşursak belki birileri artik dinlemeye başlar belki artık trafikte kurallara uymaya başlarlar.

Hergün yollarda aşırı hız yapanlar, telefonlarda konuşanlar, trafik kurallarını takmayıp manyakça araba kullananlar yüzünden suçsuz insanların hayatı tehlikeye atılıyor. Bunların trafikten men edilmesi lazım.

Yazık olmuş cocuğa gencecik yaşında bu dünyaya daha gelmeden gitti yavrucak.

Dogrucu Osman @Susen
Dogrucu Osman @Susen @Doğrucu Osman - 3 yıl Önce

Sayın Susen,

Evet bizde bu anlayış çok yaygın.Yani Anne baba çok acı çekiyor, aman kötü birşey söylemeyelim, aman acılarına daha beter biber olmayalım, aman empati yapalım. İyi de o minicik çocuğa kim empati yapacak ? Onun acısı ne olacak ? Onun yaşam hakkı ? Kim onu savunacak? (Yanlış anlamayın bunları tabi size karşı söylemiyorum sayın Susen)

Suç suçtur ve cezası verilmelidir. Affede affede bu hale geliyoruz zaten. Kanun bu gibi duygusallıklar üzerine işlememli bence. Bu kadın mahkemeye çıkarımalı ve o çocuğun anısına saygı gösterilmeli ve hakkı aranmalıdır.

Evet genelleme yapmak doğru değil ama tamamen size katılıyorum kemer takmamak bu gibi kazalarda çok sık görülen birşey. Özellikle küçük çocuklar böyle bir kazda, kemer takılmadığı için bir de çocuk koltuğu kullanılmadığı için çoğu zaman bir mermi gibi arabadan fırlar ve böyle ölümcül şeyler çok olur.

Bu kazada kemer takılımydı değilmiydi bilmiyoruz ama arabasında 5 yaşındaki bir çocuk olan (sözüm ona) bir sürücü eğer arabayı devirecek bir hızda bir kavşağa giriyorsa yani arabadaki cocuğa rağmen aşırı hız yapıyorsa artık bu kazanın tek suçlusu ve sorumlusu odur. Bunu ne taraftan çevirsek olmaz.

İçler acısı bir durum. Sabah sabah gazetede ilk haber bunu görüyoruz ve yine sinirlenelim mi acıyalım mı bilemiyoruz artık.

Haklısınız kemer kullanmak nerdeyse bir lüks olmuş sanki trafik kuralları bizim ülke için yazılmamış. Ama tek sorun da o değil , aşırı hız (bu örnekte gördüğümüz gibi), telefon kullanmak , alkollu araba kullanmak, vesayre bunlar çok ciddi hatalar ve suçlar. Yani ben artık bir süürücü olarak tarfiğe çıkmaya korkuyorm. Ne kadar dikkatli olsam bile oyle bir trafik manyağının gelip beni öldürmeyeceği ne malum? Trafiğe çıktık mı canımız cebimizde. Bu iş bu şekilde devam edemez yoksa daha çok cocuklar çok suçsuz günahsız insanşar ölecek malesef.

Susen
Susen @Doğrucu Osman - 3 yıl Önce

Anne babanin acisini kimse yasamayan anlayamaz ama benim de kizdigim Olay emniyet kemeri bilmeden yorum yapmak yanlis ama kibrista emniyet kemeri aliskanligi sifir sanki hala Eskimo Kibris ovada suruyorsunuz
Buyuk ihtimalle emniyet kemeri yoktu diyorum
Allahtan rahmet diliyorum

Sevda
Sevda - 3 yıl Önce

Annesinin yuzunden cocuk gitti

Doğrucu Osman
Doğrucu Osman @Sevda - 3 yıl Önce

Aynen . Gerçekler bunlar. Annenin hapiste olmasi gerekirken birçok insan bunlari konuşmayi bile ayip sayiyor. Bunlar açikca konusulmali.

Eger arabanda ufak bir cocuk varsa ve sen bir kavşakta arabayi devirecek kadar hizli gidiyorsan , kusura bakmasinlar ama suclu kendileridir.

Bunun gibi trafik canavarlarını cezalandırmazsak ve cezalar caydırıcı olmazsa, daha çok çocuk ölecek bu ülkede. Sonuçta yaptıkları sadece kendilerine değil, burada olduğu gibi suçsuz günahsız ınsanların canının yanmasına sebep oluyor.

Gülizar ABAK
Gülizar ABAK - 3 yıl Önce

Bazı yorumları okuyorumda,anneyi resmen bir cellat yerine koymuşsunuz,evet ihmalkarlık olabilir bu kötü olayda fakat kimse kendi evladının,yada böyle bir ölümlü kazanın olmasını istemezdi,yorum yaparken daha dikkatli olalım..aileye sabır diliyorum

Doğrucu Osman
Doğrucu Osman @Gülizar ABAK - 3 yıl Önce

Tam da sizin gibi düşünenler icin yorum yaptik zaten. Anne çok üzülüyor diye sanki suçu bağışlanıyor ya da bağışlanması gerekliymiş gibi ters bir anlayış var kültürümüzde. Bu yanlıştır.

Kimse anneyi cellat yerine koymuyor ve kimse bu kadının cocuğunu isteyerek öldürdüğünü iddia etmedi. Evet cocuğu istemeyerek öldürdü ama istemeyerek adam üldürmenin de bir cezası olmalı, öyle değil mi?

Ben bir partide havaya eğlence olsun diye bir el ateş açsam sonra da bu kurşun sizin başınıza düşüp sizi öldürse ondan sonra da ben bu olaya çok üzüldüm diye serbest kalsam olur mu? Ben sizi isteyerek mi öldürdüm? Tabi ki hayır . Ama ihmalkarlık yüzündem sizi öldürmussem bu da suçtur ve cezası vardır öyle değil mi?

Aynı şekilde bu kadın da ihmarkarlığı yüzünden , İSTEMEYEREK DE OLSA, bu çocuğun ölümüne sebep olmuş. Bunun da cezası olmalı. Yorum yaparken anneye sağ duyu gösterelim de o zavallı cocuğa kim sağ duyu göstercek sayın Gülizar hanım?

Aman anne çok üzüldü diye bütün suçları affetmek mi lazım sizce? Hiç ceza çekmemeli mi?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474