banner564

Kamera kayıtları incelenecek

Motosikletli Mehmet Öztürk’e çarparak, ağır yaralanmasına neden olan Kıbrıslı Rum Rafaella Christofidou tutuklandı

Kamera kayıtları incelenecek
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Ledra Palace trafik ışıklarında motosiklet ile salon aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada Mehmet Öztürk’ün ağır yaralanırken, kazanın ardından gözlatına alınan Kıbrıslı Rum Rafaella Christofidou dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada motosiklet sürücüsü Öztürk ile salon araç sürücüsü Christofidou’nun Ledra Palace trafik ışıklarındaki sinyalizasyon ışıklarının devre dışı olmasından dolayı yoluna devam ettiği ve bu nedenle kaza meydana geldiği açıklandı.
Soruştırmayı yapan polis, duruşmada öncelikle kazanın oluş şeklini aktardı. 
Polis, 3 Şubat 2019 tarihinde saat 02:40 sıralarında Lefkoşa’da Sarayönü sokak boyunca LN 269 plakalı motosiklet ile dikkatsizce seyreden Mehmet Öztürk’ün , Ledra Palace trafik ışıklarına geldiğinde sinyalizasyon ışıklarının tadilat nedeniyle devre dışı olmasından dolayı a yoluna devam ettiğini söyledi. 
Polis, KWD 199 plakalı araç sürücüsü Rafaella Christofidou’nun da sinyalizasyon ışıklarının devre dışı olmasından dolayı yoluna devam ettiğini açıkladı. Polis, yoluna devam eden her iki sürücünün çarpıştığını,  Mehmet Öztürk’ün yaralanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nakbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıdığını belirtti.

Beyninde ödem oluştu
Polis, Öztürk’ün sağ ayağında, kalçasında ve burnunda kırıklar olduğunu, beyninde de ödem oluştuğunu söyledi. 
Soruşturma memuru, zanlının ve araçta yolcu olan tanıktan ifade alındığını belirterek, bölgede kamera kaydı olup olmadığının araştırılacağını kaydetti. Polis, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Zanlının avukatı, Öztürk’ün geçerli ehliyeti olup olmadığını sordu. Polis, motosiklet sürücüsünün Türkiye sürüş ehliyetinin olduğunu belirttti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473