banner564

Kanallar tıkalı

Nisan ayının son günlerinde meydana gelen yağışlar hem sevindirdi hem de yolların berbat hali yüzünden üzdü

Kanallar tıkalı
banner598

Ömer KADİROĞLU- Hüseyin ÇİÇEK

Yağışlı hava dün de ülke genelinde etkisini gösterdi. Doluyla karışık sağanak yağış Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de etkili oldu. 
Başkentte birçok noktadaki yollarda su birikintileri oluştu. Özellikle Lefkoşa Organize Sanayi bölgesindeki yollar yağmur suyuyla doldu.
Bölgedeki esnaf ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araçlar bozularak yolda kalırken, bazı araçlar da çukurlara düşerek, zarar gördü.
Sanayi bölgesindeki bazı işyerlerini su basarken, esnaf kendi imkanlarıyla temizlik yaptı. 

Şiddetli rüzgar ağacı devirdi
Lefkoşa’nın terminal bölgesinde ise bir kafenin önündeki ağaç şiddetli rüzgârdan dolayı devrildi. Park halindeki araçların üzerine devrilen ağaç, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.
Lefkoşa’nın içinin yanı sıra anayollarda da su göletleri oluştu. İtfaiye ekipleri, yağış nedeniyle Gazimağusa - Lefkoşa anayolu üzerinde Aslanköy Kavşağı civarında yol kenarlarındaki su birikintilerine müdahale etti.

Yollar yağmur suyuyla doldu
Yağışa teslim olan Gazimağusa’da da yollar yağmur duyu nedeniyle çamur deryasına dönüştü. Kanalizasyon çalışması nedeniyle kazılan ve asfaltlanmayan yollar adeta göle döndü. Trafiğe çıkan sürücüler yollarda zor anlar yaşarken, su birikintileri nedeniyle görülmeyen çukurlara düşen araçların lastiklerinde hasar oluştu.  
Diyalog muhabirine ulaşan bazı vatandaşlar, “yollarımız ne zaman tamamen asfaltlanacak, yağmur yağdığı zaman acil durumlar için dahil dışarı çıkmaya çekiniyoruz, artık yeter” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Baharlar gelince ...

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473