banner564

Karar 5 yıl gecikmeli

Bin adet Extacy suçundan yargılanan Seçkin Akyer 3 yıl hapislikle kurtuldu

Karar 5 yıl gecikmeli
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2011 yılında bin adet uyuşturucu içeren extacy hapı KKTC’ye ithal eden, o dönemde mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere teminat şartlarına bağlanarak serbest bırakılan, ancak ülkeyi yasa dışı yollardan terkeden Seçkin Akyer, yeniden geri döndüğü ülkemize giriş yaptığı esnada tutuklandı. Yargılanma süreci dün sona eren Akyer, meseledeki diğer suç ortakları gibi 3 yıl hapse mahkum edildi.

Mersin’den ithal etti
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan üye Yargıçlardan Murat Soytaç, 2011 yılı Nisan ayı içerisinde sanık Seçkin Akyer’in Mersin’de bulunan Metin isimli bir şahıstan uyuşturucu madde istediğini ve  aynı kişinin bin adet extacy türü uyuşturucu içeren hapı, Faruk Arbak ve Ramazan Alaca aracılığı ile sanığa gönderdiğini söyledi. Mesele ile ilgili yargılanan diğer sanıklar Faruk Arbak ve Ramazan Alaca’nın 3’er yıl hapis cezası aldığını belirten Soytaç, sanığın ise mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak serbest bırakılmasının ardından KKTC’yi yasa dışı yollardan terkederek yargılanmaktan kaçtığını ifade etti. 

Extacy diğer uyuşturucu maddelerden daha zararlı
Sanığın KKTC’ye yeniden giriş yapmak istediği esnada tutuklandığını anımsatan Soytaç, sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse İddia Makamı’nın mahkemeye sunduğu olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Sanığın işlemiş olduğu suçun oldukça ciddi ve endişe verici bir suç olduğunu vurgulayan Soytaç, günden güne artış gösteren uyuşturucu suçlarının toplumda büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Extacy türü uyuşturucunun diğer maddelere göre sağlık ve beyin yapısını daha olumsuz şekilde etkilediğini de belirten Soytaç, bin adet uyuşturucu hapında külliyatlı miktar olduğunu ifade etti.

Suç ortakları ile aynı cezayı yedi
Sanığın konu uyuşturucu maddeyi ülkemize thal ettiği yetmezmiş gibi birde Güney Kıbrıs’a ithal edeceğini ve bunun ağırlaştırıcı faktör olduğunu da vurgulayan Soytaç, sanığın yasadışı yollardan ülkeyi terkederek yargılanmaktan kaçmasının da ayrı bir ağırlaştırıcı faktör olduğunu dile getirdi. Soytaç, sanığın suç ortaklarının da yargılanarak 3 yıl hapse mahkum edildiğini anımsattıktan sonra, sanık Seçkin Akyer’i 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473