banner564

Kefaletle serbest kaldılar

Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikadan hırsızlık yapan 17 ve 18 yaşlarındaki üç genç zanlı tutuksuz yargılanacak

Kefaletle serbest kaldılar
banner598

   Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikadan hırsızlık yaptıkları belirlenerek tutuklanan S.A.(E-17), İbrahim Akdeniz (E-19), Ulaş Çelik (E-18), M.G.(E-17)  hakkındaki soruşturma tamamlandı. Haklarında başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı .Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada iddialar aktarılarak teminat talep edildi. 

   Soruşturmayın yapan polis,  zanlıların 24 Ağustos 2018 tarihinde 20.00-20.30 saatleri arasında, Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikanın bahçe kapısından içeriye girdiklerini, çekiç ile kilitli vaziyette bulunan ambar kapısının asma kilidini kırıp hasara uğrattıklarını belirtti. Polis, fabrikaya giren zanlıların içerde bulunan su tesisatında kullanılan 15 bin 710 TL değerinde kalvaniz boru ve ulama parçalarını çaldıktan sonra aynı yerden çıkış yaptıklarını anlattı. 
   Polis, 17 yaşındaki S.A.’nın olay mahallinde suçüstü tespit edildiğini ve içeriye üç arkadaşıyla birlikte girerek, hırsızlık yaptıklarını itiraf ettiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlı S.A.'nın kullanımında bulunan ve olay mahallinde tespit edilen GZ 465 plakalı van araç içerisinde yapılan kontrolde çalınan malzemeler ile apının önünde çaldıkları malzemelerin bulunduğunu anlattı. 
   Polis, asma kilidi kırdıkları çekicin tespit edilip, olay yeri inceleme uzmanı tarafından resimlendikten sonra emare olarak alındığını kaydetti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmalasını talep etti.Mahkeme, zanlılar için birer kefilin 60’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474