banner564

Güzel bir adım

Çeşitli meslek dallarında düzenlenecek kurslarla mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra meslek ve işyeri sahibi olmasına katkı amaçlanıyor

Güzel bir adım
banner598

Merkezi Cezaevi’ndeki hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin hayata geçmesi için bugün İçişleri Bakanlığı ile ilgili kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalanacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, “Hükümlü ve Tutukluların Yeniden Topluma Kazandırılması Projesi” çerçevesindeki protokolün imza töreni, saat 10.00’da Merkezi Cezaevi’nde yer alacak.

Protokole, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Bahigo Mustafa Arabacıoğlu, Merkezi Cezaevi Müdürü Salahi Hoca, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Z. Avcı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak imza atacak.

 

Ustalık ve çıraklık belgesi verilecek

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, 300 civarında tutuklu ve mahkumun bulunduğu Merkezi Cezaevi’nde düzenlenecek eğitim kurslarına katılanlara ustalık ve çıraklık belgesi verileceğini söyledi.

 

Sıhhi tesisat, ciltcilik, ahşap oyma...

Alicik, projenin bütününde, 2 bin saatlik ders verilmesinin öngörüldüğünü kaydederek, sıhhi tesisatçılık, kitap ciltcilik, ahşap oymacılık, aşçı yardımcısı, elektrik, demircilik, çiçekçilik, terzilik konularında pratik ve teorik konuları içerecek kurslar düzenleneceğini belirtti.

 

Trafik kursu

Trafik suçundan mahkum olanlara ise trafik eğitimi verileceğini ifade eden Alicik, şartlı tahliyeye başvuracak mahkumlarda bu kursa katılmış olma koşulu aranacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Alicik, DAÜ ile işbirliği içinde ise bilgisayar, İngilizce ve iletişim becerileri kursu verileceğini; böylece mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra bir iş kurmalarına ve iletişim becerileri kazanmalarına yardımcı olunmasını amaçladıklarını anlattı.

Merkezi Cezaevi’nde üretilecekler için bir döner sermaye tüzüğü de hazırlanacağını kaydeden Hasan Alicik, böylece az da olsa gelir elde edecek mahkumların, Cezaevi’nden çıkınca iş kurmalarına katkı sağlanacağını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474