banner564

İşbirliği yapacaklar

Özyiğit ve İzcan’ın görüşmesinde yerel seçimler, Kıbrıs konusu, ekonomik ve siyasal gelişmeler ele alındı

İşbirliği yapacaklar
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) heyetleri dün bir araya geldi. Görüşmede, yerel seçimlerde iş birliği ile Kıbrıs konusu ile ekonomik ve siyasal gelişmelerin ele alındığı açıklandı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığındaki heyet dün TDP’yi ziyaret ederek, Genel Başkan Cemal Özyiğit ve diğer yetkililerle görüştü.

İzcan ziyarette yaptığı konuşmada, TDP’nin yeni yönetimiyle ilk görüşmeyi yapmak üzere ziyarette bulunduklarını ifade ederek, ülkede hem iç, hem dış politikada gelişmeler olduğunu, ekonomik krizin devalüasyon aşamasına geldiğini ancak hükümetin hiçbir önleminin bulunmadığını ifade ederek, TDP ile tüm bu konuları ele alıp görüşeceklerini söyledi.

 

Barış ve demokrasi güçleri aynı çatı altında olmalı

BKP Genel Başkanı İzcan, yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yakın olduğunu ancak ilk olarak yerel seçimlerin yapılacağına dikkat çekerek, barış ve demokrasi güçleriyle aynı çatı altında işbirliğine gitmek istediklerini, TDP ile de bu konuyu görüşeceklerini ve düşüncelerini alacaklarını ifade etti.

Tüm demokrasi güçleriyle birlikte hareket etmek istediklerini vurgulayan İzzet İzcan, özellikle yerel seçimler için çalışma yapma zamanının geldiğine işaret etti.

 

Özyiğit: Ülke yangın yeri

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ülkenin ekonomik olarak yangın yerine döndüğünü, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün sürdüğünü, sürecin önünün tıkandığını, müzakerelerin başlayamadığını anlatarak, AB’nin bu süreçte BM’ye yardımcı olması, tüm kesimlerin Kıbrıs konusuyla ilgili olumlu teşvikler yapması gerektiğini söyledi.

Özyiğit, Kıbrıs sorunu dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olamadığını, kendi kararlarını kendisinin alamadığını savunarak, dışa bağımlılığın bu yüzden arttığını, döviz dalgasının ülkeyi kasıp kavurduğunu, vatandaşların bu zulme nasıl göğüs gereceğini bilmediğini kaydetti.

Özyiğit, TDP’nin işbirliklerinden yana olduğuna da işaret ederek, BKP yanında diğer barış ve demokrasi güçleriyle de işbirliği yapmak için görüşeceklerini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474