banner564

Kıbrıs Türkünün  gurur günü

Üç önemli tarihi olayın yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı törenlerle kutlanacak

Kıbrıs Türkünün  gurur günü
banner598

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 60’ıncı ve Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümünü içeren “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı”, bugün kutlanacak. 
Bayram kapsamında, 25 Temmuz’dan itibaren halka açık olan KKTC genelindeki tüm şehitlikler, bugün de ziyaret edilebilecek.
Her yıl gerçekleştirilen 16 kilometrelik mukavemet yol koşusu, bugün saat 08.00’de Boğazköy’de başlayacak, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlanacak. Koşuda dereceye giren sporculara ödülleri, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği binasında, saat 10.15’te verilecek.
Saat 09.30’da, Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk anıtları önünde; saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde; saat 12.00’de Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda çelenk sunma törenleri yapılacak.
Saat 20.00’de ise, GKK tarafından Boğazköy’de bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı karargah bahçesinde, 2’nci Piyade Alay komutanlığı tarafından Güzelyurt Zafer Gazinosu’nda, 4’üncü Piyade Alay komutanlığı tarafından Gülseren Askeri Gazinosu’nda, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonu düzenlenecek.

Töre: 1 Ağustos önemli bir tarih
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “ulusal mücadelenin zaferle sonuçlanmasının yıl dönümünde 1 Ağustos tarihinin fevkalade önemli olduğunu” vurguladı.
Zorlu Töre, Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, Türk Mukavemet Teşkilatının, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ve Kıbrıs adasının Türkler tarafından fethinin yıldönümünde, mukavemet yüklü direnişe devam edilmesi gerektiğini belirtti. 

Denktaş: Türkiye’nin garantisinden vaz geçmeyiz
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 447’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 60’ıncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 42’nci yıldönümlerinin kutlanacağı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Denktaş, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: 
“1 Ağustos Kıbrıs’taki Türk varlığı açısından büyük önem taşıyan güçlü bir tarih. Adadaki Türk varlığını sağlayan Kıbrıs’ın fethini kutladığımız bugün, aynı zamanda kahraman Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin temeli olan Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümlerini de büyük bir gururla kutluyoruz. 
Bizler için anlamı büyük olan üç mutlu olayın yıldönümlerinde bir kez daha kararlılığımızı dile getiriyor, Kıbrıs Türk halkının tek dayanağı olan devletinden, adada var olan eşit ve egemen haklarından, özgürlüğünden ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili desteğinin devamından asla vazgeçmeyeceğiz.”

Özgürgün: Hedef güvenlikli bir gelecek
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hedeflerinin, 1974 öncesi karanlık günlerin yaşanmayacağı, yeniden bir özgürlük ve egemenlik mücadelesi vermek zorunda bırakılmayacakları güvenlikli bir gelecek olduğunu kaydetti.


Özgürgün yayımladığı mesajda, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nın, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda özgürce, eşitlik temelinde ve güven içinde mutlu yaşaması için başlatılan, yıllarca fedakarlıklarla sürdürülen şanlı mücadelesinin destanı olduğunu kaydetti.
Kurulan devleti sonsuza dek yaşatmak, yücelterek gelecek nesillere ulaştırmanın kutsal bir görev olduğunu kaydeden Özgürgün, varoluş mücadelesinde şehit düşen tüm Mehmetçik, mücahit ve mukavemetçilere rahmet diledi.


Arıklı: Ağustos zafer ayı
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, 1 Ağustos’un Kıbrıslı Türkler için önemli bir tarih olduğunu vurguladı.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda “1 Ağustos Türk milleti için, özellikle de Kıbrıs Türkü için önemli bir tarihtir. Bu tarihte Kıbrıs ecdadımız tarafından fethedilmiş, bu tarihte efsanevi teşkilatımız TMT kurulmuş ve yine bu tarihte Kıbrıs Türkü’nün Güvenlik Kuvvetleri Teşkilatı hayat bulmuştur. Zaferler ayı dediğimiz bu ayın ve 1 Ağustos’un anlamı büyüktür. Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Kimler mesaj yayınladı?
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla; Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Cumhuriyet Meclisi İdare Amiri ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Basın Yayın ve Protokol Başkanı Elvan Özaydan, 
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği 
Başkanı Mehmet İpek birer mesaj yayınladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474