banner564

Kişi başı 80 bin lira

Sahte reçete soruşturmasında tutuklanan eczacı ile suç ortakları olan 3 şahıs teminatla serbest bırakıldı

Kişi başı 80 bin lira
banner598

Sahte reçeteyle vurgun soruşturması kapsamında tutuklan eczacı S.A. ile suç ortakları M.A., G.T.ve E.K. dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada olguları aktaran Polis çavuşu Mehmet Manaş, 4 zanlının 13 Eylül 2023 tarihinde başlatılan sahte reçete olayıyla ilgili tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların iki kez mahkemeye çıkarılarak, haklarında toplam 11 gün tutukluluk emri alındığını belirtti.
Sahte reçete soruşturmasının ülke geneline yayıldığını, araştırmalarının devam ettiğini kaydeden polis, huzurda bulunan 4 zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade ederek, “resmi evrak sahteleme, sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.
İddia makamı zanlıların 80’er bin TL nakit teminat yatırması ve her biri için ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargı talebinde bulundu.
Zanlılar M.A.,G.T., ve E.K.’nin avukatları ise talep edilen nakdi teminatın indirilmesini talep etti. 
Aktarılan talepleri değerlendiren mahkeme, zanlıların 80’er bin TL nakit teminat yatırmasına, her biri için ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapılmasına ve zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına emir vererek, tutuksuz yargı kararı verdi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473