banner564

Koşulları iyileşecek

Can dostların refahını sağlamak için Girne Belediyesi ile Veteriner Hekimler Birliği arasında protokol imzalandı

Koşulları iyileşecek
banner598

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında “Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezindeki Köpekleri Kısırlaştırma Projesi” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle sokak hayvanlarının koşulları iyileştirilecek. 
Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda imzalanan protokole, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği adına Birlik Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Erk, Girne Belediyesi adına ise Başkan Murat Şenkul imza attı.
Girne Belediyesi sınırları dahilinde insan, havyan ve çevre sağlığına devamlı suretle zarar verir nitelikte sokaklarda yaşam mücadelesi veren köpeklerin sayısında günden güne yaşanan artış neticesinde hayvan sağlık ve refahının tehlike altında olduğuna atıfta bulunulan protokol, köpeklerin daha iyi koşullarda yaşayabilmelerinin sağlanması amacıyla atılacak adımları kapsıyor.

Protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler
Protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler şu şekilde özetlendi:
“Başıboş köpeklerin çoğalmasını engellemek amacıyla öncelikle kısırlaştırılmaları;
Kısırlaştırılan hayvanların, ameliyatları sonrası bir haftalık bakım ve kontrolleri sonrasında uygun koşullara haiz bir yerde barınmalarının sağlanması;
Kısırlaştırılan her köpeğin, mikroçip takılarak Veteriner Dairesi’ne kaydının yapılmasının sağlanması;
Kısırlaştırılan ve bir haftalık bireysel tıbbi bakım ve kontrolü yapılan köpeklerin, sahiplendirilene kadar uygun şartlarda Girne Belediyesi Hayvan Barınağında barındırılması;
Kısırlaştırılan köpeklerin sahiplendirilmesi için çalışma ve kampanya başlatılması;
Evcil hayvanların sokağa terk edilmesini önlemek amacıyla yazılı, görsel ve sanal medyada bilgilendirmeler ve haberler yapılması.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Teşekkürler Başkan. Mutlu ve umutluyuz. Hayvanlara zarar verenlerin de cezalandırılmasini istiyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473