banner564

Kural ihlalleri tespit edildi

Lefkoşa’da Covid-19 tedbirleri kapsamında 73 iş yeri denetledi

Kural ihlalleri tespit edildi
banner598

Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor. Bu kapsamda Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri 73 iş yerini denetledi. Maske, mesafe, hijyen uygulamaları, çalışan ve müşterilerin PCR testleri, sağlık karneleri, iş yeri izinleri ile AdaPass uygulamasına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Denetimlerde 3 iş yerinden uygun koşullarda muhafaza edilmeyen 183 birim ürün müsadere edildi, 7 iş yerine eksikliklerinden dolayı ihbar verildi.

Hafta boyunca sürdü
LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB Zabıta Şubesi ekipleri ise hafta boyunca vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek ilgili yerlere denetimler gerçekleştirdi. 
Haftalık denetimlerde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlara uygun olarak maske, mesafe, hijyen uygulamaları, çalışan ve müşterilerin PCR testleri, sağlık karneleri, iş yeri izinleri ile AdaPass uygulamasına uyulup uyulmadığı gibi kriterler kontrol edildi.  
Denetimlerde 3 iş yerinden uygun koşullarda muhafaza edilmeyen 183 birim ürün müsadere edildi, 7 iş yerine eksikliklerinden dolayı ihbar verildi.
Denetlenen iş yerleri niteliklerine göre şöyle:
“3 yurt, 21 kuaför/berber/güzellik salonu, 13 market, 4 off-licence, 3 restoran, 1 manav, 4 kreş/anaokulu, 13 kafeterya, 4 pide ve lahmacun fırını, 5 bar, 2 okul kantini.”
Açıklamada, vatandaşların, Alo 185 çözüm hattını arayarak iş yerleri ile ilgili karşılaştıkları olumsuzlukları ve şikayetleri iletebilecekleri kaydedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473