banner564

Kurallara uymayan yandı

23 memur, çevreyi kirletenlere ceza kesme yanında, dosya hazırlayıp mahkemelere götürebilecek

Kurallara uymayan yandı
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Polis Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Soruşturma Memurluğu eğitimi tamamlandı. İlgili yasalar konusunda eğitime tabi tutulan 23 Çevre Dairesi memuru, çevreyi kirletenlere ceza kesme yanında, dosya hazırlayıp mahkemelere götürebilecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Atatoğlu ile Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, eğitimi başarı ile tamamlayan Çevre Dairesi personeline sertifikalarını takdim etti.
Yapılan açıklamaya göre, Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu sertifika töreninde, çevre konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Çevre yasasında gerekli değişiklikler yaparak polis ve yerel yönetimler ile işbirliği halinde çevre denetimlerini daha kapsamlı hale getirmek istediklerinin söyleyen Ataoğlu, temiz bir çevreden kurum veya kuruluşların değil, bütün insanların sorumlu olduğunu vurguladı.
Ataoğlu, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesinin öncelikleri olduğunu ekledi.

Manavoğlu: Görevi layığı ile yapacaklar
Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu da, Çevre Dairesi’nin 23 personeli için Soruşturma Memurluğu Temel Eğitim Kursu verdiklerini ve tüm katılımcıların bu kursu başarı ile tamamladığını belirtti.
Manavoğlu, kurs çerçevesinde Çevre Yasası, Şahadet Yasası, Ceza Muhakemeleri Usul Yasası’nın yanı sıra dosya yapımı ve değerlendirme konularında bir haftalık süreli eğitim verildiğini kaydetti.
Manavoğlu, yapılan kursun son derece yararlı geçtiğini ve kursiyerlerin daha da bilinçlenerek görevlerini layığı ile yapacağına inandığını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473