banner564

Hepsi çaresiz

Jasmine Court Hotel’in gerekçesiz kapatıldığını ve işsiz kaldıklarını savunan 80 çalışan seslerini duyurmak için elçilik önünde eylem yaptı

Hepsi çaresiz
banner598

Girne’de faaliyet gösteren Jasmine Court Hotel’in gerekçesiz kapatıldığını ve gerekçesiz işlerine son verildiğini savunan çalışanlar, dün Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği önüne giderek, yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

Elçilik önüne giden yaklaşık 80 kişi, otel ve casinonun 17 Ocak tarihinde kapatıldığını, ancak çalışanlara herhangi bir bilgi verilmediğini, maaşlarının ödenmediğini, 4-5 aylık maaş alacakları bulunduğunu ancak sosyal haklarından da mahrum bırakılacak şekilde bir aylık maaşları verilerek, kendilerine “alacağımız yoktur” kağıdı imzalatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Otel yetkililerine yönelik eleştirilerde bulunan çalışanlar adına, otel güvenlik müdürü Ahmet Köse ve beraberindeki heyet elçilik yetkilileriyle görüşüp otelde yaşananlarla ilgili bilgi verdi ve tutanak tutturdu.

Çalışanlar ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na giderek, Çalışma Dairesi yetkilileri ile görüştü ve durumları ile ilgili bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474