banner564

Mağusa Kapısı açılsın

Çözüm yanlısı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleri Lefkoşa’da eylem yaptı

Mağusa Kapısı açılsın
banner598

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri (STÖ), yeni geçiş kapılarının açılması ve Kıbrıs sorununda görüşmelerin yeniden başlaması için dün Lefkoşa’nın hem kuzeyinde, hem de güneyinde eş zamanlı eylem düzenledi. 
Eyleme, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Bağımsızlık Yolu, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Sol Hareket, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)Yeni Güçler ve AKEL’in de aralarında olduğu 109 siyasi parti ve sivil toplum örgütünün destek verdiği belirtildi.
KKTC’de yürüyüş saat 11.30’da Kuğulu Park’ta başlayıp, Çağlayan’da Mağusa Kapısı’nın bulunduğu bölgede sona erdi. Eylemde, KTÖS Genel Başkanı Emel Tel ortak açıklamayı okudu.
Güney Kıbrıs’ta da bir grup siyasi parti ve örgüt Mağusa Kapısı Festival Parkı’nda toplanıp, aynı bölgeye doğru yürüyüş yaptı.
Güney Kıbrıs’taki eylemin sonunda, örgütlerin taleplerinin dile getirildiği bir mektup BM Genel Sekreterine iletilmek üzere BM yetkilisine verildi.

Mücadele yükseltilecek
Emel Tel’in okuduğu ortak açıklamada, bölünmüş bir adada yaşayan insanlar olarak gelecek kaygısı içinde olduklarına işaret ederek, esas hedeflerinin “Birleşik Federal” bir Kıbrıs olduğu belirtildi.
Açıklamada, “Siyasi eşitlik temelinde iki toplumlu ve iki bölgeli bir federasyon çözümüne odaklanacak anlamlı müzakerelerin yeniden başlaması için ortaya azami baskı koymamız gerekmektedir. Bu hedefe ulaşmak için önerilecek olan güven arttırıcı önlemlerin samimi ve uygulanabilir olması çok önemlidir” denildi.
Konuşmanın ardından eş zamanlı olarak barış balonları uçuruldu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Kendiniz balonsunuz kendinizi ucurun

HASAN TAKAS
HASAN TAKAS @Turkish power - 2 yıl Önce

Kara dunyanin powerleri.Curumus tarlada domatesleri.Salca bile yapamadilar.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474